Girls basketlag med fokus på vaktspel

ByMoncler Jackor

Girls basketlag med fokus på vaktspel

Girls basketlag med fokus på vaktspel

Macy Spielman är en poängvakt av handel, men som en av två återkommande nybörjare för Upper Basketball High School Girls basketlag, vet 5 fot 10 sophomore inte nödvändigtvis var hon kommer att vara på golvet vid någon tidpunkt denna säsong .

DAVE PURPURA, ThisWeek Community News

Macy Spielman är en poängvakt av handel, men som en av två återkommande nybörjare för Upper Basketball High School Girls basketlag, vet 5 fot 10 sophomore inte nödvändigtvis var hon kommer att vara på golvet vid någon tidpunkt denna säsong .

Med tanke på att de gyllene björnarna övergår till en vaktorienterad brottslighet i kölvattnet av att förlora erfarna insatser i 2016-kandidaten Kortney Eisenman och Elli Wachtman, kunde Spielman vara ännu mer en kontaktpunkt än hon var som nybörjare.

‘Jag kommer att spela någonstans mellan en 1 (punktvakt) och en 5 (mitt). Jag ska bara leta efter tränare (Chris) Savages handrörelser, säger Spielman.’ Det är mycket annorlunda än förra året. spelar mer roll i år. Jag gillar det. Jag får se olika delar av golvet och jag får jobba med mina lagkamrater på olika sätt. Det blir roligt. ‘

Spielman var i genomsnitt 9,6 poäng, 3,8 assists och 3,1 returer i förra säsongen då UA gick 20 7 totalt och 11 3 i OCC Central Division, slutade tredje bakom co champions Dublin Coffman och Olentangy Liberty (båda 12 2). Bears vann sitt andra division I-distriktsmästerskap om tre år men förlorade till Reynoldsburg 40 31 i en regional semifinal.

Junior vakt Kileigh Casey (5 8) är den andra returstartaren för UA, som kommer att gå till en fyra ut, en i systemet under Savage, som är i sin 10: e säsong. Senior Sydney Ward, en 6 0 framåt, kommer att patrullera posten som Bears ser ut att ersätta Eisenmans bidrag, programmets allra ledande scorer (1 129 poäng) som i genomsnitt uppgick till 14,5 poäng, 10 returer och 2,7 block för ett år sedan och spelar nu vid University of Georgia.

Wachtman, som i genomsnitt 7,9 poäng, sju returer och 1,8 stjäl i förra säsongen, spelar för Capital University.

UA öppnade sin säsong 28 november med en 46 42 seger över Dublin Jerome och börjar OCC Central spela tisdag den 6 december hemma mot Coffman.

Spielman gjorde ett spel hög 21 poäng mot Jerome, och Casey och 5 9 sophomore guard Sarah Poling lade till nio vardera.

‘Du förlorar två framåt som (Eisenman och Wachtman), det är svårt att hålla samma offensiva rörelse om du inte har två tjejer som bara kan komma in och ta plats.’ Sydney är bra och hon har förtjänat att spela mer än hon gjorde de senaste åren. Men vi kommer Viktminskning Tabletter att ha vårt bästa skjutlag som vi har haft länge, så jag tror vi har en bra chans genom att vara omkretsorienterad. Vi vann inte glöm posten; vi kan bara ha olika sätt att få bollen in där. ‘

Ward, som svängde mellan varsity och junior varsity som sophomore och kom av bänken förra säsongen, omfamnar hennes roll som en facilitator.

‘Jag är en mycket vokal person,’ sade Ward. ‘Jag kan se saker och gå ut och ställa in skärmar. Jag skulle inte säga att jag är en av skyttarna på golvet, så att mina tjejer blir öppna och att rebounding blir enorm.’

Savage var osäker på lagets andra två förrätter före säsongöppnaren och sa att de skulle komma från en grupp bestående av senior Riley Royer (5 7, vakt) och sophomore Colleen Moore (5 11, vakt).

Avrundning av roster är seniorer Julianne Alford (5 9 framåt), Lisa Pontius (5 6, vakt) och Taylor Pritchett (5 6, vakt), juniorer Gigi Danes (5 5, vakt) Gå Ner I Vikt Snabbt och Maddy Mead (5 4, vakt ) och freshman Adrienne Wachtman (5 10, vakt).

Nytt tränarledande hockeylag Några av första årets hockey coach Bill Beards övergripande filosofi är flexibel, men andra delar är inte.

‘Du tar hand om din defensiva zon först och låt allt annat falla på plats,’ sa Beard. ‘Med det menar jag mer lagförsvaret, inte enskilda försvarare, och begreppet att ta hand om den delen av isen.

‘Sammantaget är mina filosofier beroende av vad jag har. I slutet av dagen handlar det inte om mig. Det handlar om spelarna och deras talanger. ‘

Beard, som sammanställde en 344 183 46 rekord på Hunting Valley University School från 1998 2014 och vann statsmästerskapen 2003 och 2009 blev UAs tränare 9 augusti. Han ersatte Jay Graham, som lämnade i maj efter 17 säsonger att ta över på Watterson.

UA, som är 2 0 2 totalt, returnerar sin tredje ledande scorer från förra säsongen i senioren framåt Jack Dolan (19 mål), en viktig försvarare i senior Nick Tevonian och startande goaltender i junior Philip Hawthorne.

‘Jack är en mycket skicklig spelare och han ser isen mycket bra,’ sa Beard. ‘Vi har flera killar som jag tror kan vara kränkande hot, men vi kommer att luta oss på (Dolan) för att göra mål.’

Förra säsongen avslutade UAE 23 9 1 1 totalt och 10 4 1 1 (22 poäng) i Capital Hockey Conference Red Division, fjärde bakom mästare St. Charles (28, 14 2). Bears förlorade för divisionens rival Coffman 5 2 i distriktsfinalen.

Skäggs universitetsskollag var också statliga löpare under 2002 och 2004, vann nio distriktstitlar och vann 20 matcher eller mer 12 gånger.

UA, som markerar sin 40: e säsong, har fallit en seger som saknar statsturneringen vart och ett av de senaste två åren.

I säsongen öppnar Midwest Thanksgiving Classic förra helgen i Chiller North, UA alternerade vinster och shootout förluster. Bears föll till Chagrin Falls Kenston 2 1 den 25 november och Dayton Storm 1 0 den 26 november och hade vinner över Burlington (Ontario) Robert Bateman (7 2 den 26 november) och St. Louis St. John Vianney 3 2 den 27 november) i Varsity Blue Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Divisions tredje platsspel.

About the author

Moncler Jackor administrator