glädjande räkor aptitretare för semester parter

ByMoncler Jackor

glädjande räkor aptitretare för semester parter

glädjande räkor aptitretare för semester parter

Helgerna sätter oss ofta i ett underhållande humör. Våra tankar vänder sig till fester, vänner, familj och mat. Att hålla det enkelt men elegant är hur du ska närma dig det. Det är alltid roligt att prova något annat så att vi inte alltid lita på samma recept. men det går också att göra enkla vändningar till ett existerande favoritrecept. Jag älskar bubbly, champagne, allt som är smaskigt på semestern. Det finns så många billiga bubblor där ute som du kan ha en rolig semesterfest, en både elegant och sofistikerad, och inte förlora din semesterbudget till alkoholen. Mousserande viner som italiensk Prosecco, söt Moscato och ben-torr spanska cava är alla utmärkta val för att behaga de flesta palats på din gästlista.

Räkor är alltid roliga att erbjuda till dina festgäster. Den traditionella räkorcocktailen har sett många reinkarnation genom åren och är alltid en folkmassa favorit. Men varnas: kalla räkor är som kycklingvingar, ingen äter bara en; så när man förbereder räkor står alltid för minst 3 4 per person. Om du lagar dem med sina skal på det hjälper det att sakta ner dina festgäster, eftersom de har till uppgift att peeling dem, men det kan vara rörigt och om din fest är stående, så vill du inte att de måste kämpa med dem för mycket . Att köpa frusna räkor är ditt bästa alternativ eftersom det är väldigt svårt att hitta färska räkor. Låt dem tina över natten i ditt kylskåp eller kör påsen i kallt rinnande vatten i diskbänken. Ironiskt nog tycker inte fisken vara nedsänkt i vatten så var medveten om det och håll dem alltid i en väska när de tinas. När du lagar räkor, försök inte överkoka dem eftersom de lätt kan bli hårda och tjuv, så lämna aldrig dem obevakad.

Dessa tre recept inkluderar olika marinader och matlagningstekniker. Jag föreslår inte att du försöker alla tre i samma parti. men det är alltid kul att ge en kontrast i smak. Den klassiska räka cocktailen här ges en liten twist med cocktailsåsen. Alla har sin egen spin så varför inte bli kreativ och uppfinningsrik med din. Jag lägger till kummin, koriander och jalapeno bara för en extra bit till såsen, och du kan variera mängden pepparrot som du passar för din folkmassa. Den asiatiska inspirerade heta och kryddiga räken marineras i soja, honung och kinesisk fem kryddor och ger en vacker aromatisk kvalitet till räkorna. Och för det tredje, den heta citronräken som snabbt sutas i en citronkoriander marinade. Dessa sista två kan också användas på en sallad eller till och med ätit kallt, men de serveras bättre Gå Ner I Vikt På En Vecka varmt. Om du känner dig äventyrlig kan du alltid sticka räkorna i längden, slutet av svansen mot huvudet, så att dina gäster får möjlighet att plocka upp dem på det sättet. annars lämnar jag alltid svansen på, både för presentation och för att ge ett handtag på räkorna.

tsk salt

Blanda alla glasyringredienserna ihop, säck räkorna i en stekpanna i tre minuter, tillsätt sedan glasyren och koka ytterligare två minuter, servera omedelbart.

Kinesisk Fem Spice Räkor

kopp honung

2 tsk av hackad färsk vitlök

tsk av röda pepparflingor

2 3 tsk av kinesisk fem kryddpulver (varje blandning är lite annorlunda, men de flesta har anis, ingefära, kryddnejlika, kanelpeppar)

kopp sojasås

4 tsk fräsch ingefära

kopp sallad sherry

Blanda alla ingredienser för att göra en marinaden, tillsätt räkorna och marinera i upp till en timme. Stanna dem i ugnen eller stek dem, servera dem i en sallad eller som en aptitretare.

Klassisk räkor Cocktail

Koka 2 liter vatten, med 1 tsk salt, tsk av pickling krydda. Tillsätt räkorna vid en rullande koka. Koka till rosa och inte längre genomskinlig ca 3 4 minuter. Torka om en colander och sätt flera koppar is överst och låt det kyla (skölj inte i kallt vatten). Isen stannar tillagningsprocessen och förhindrar överkokning.

Cocktailsås mixa bara allt och njut!

1 kopp ketchup

Zest och saft av en halv citron

2 msk Worcestershire sås

1 jalapeno, eller fyra konserverade ringar, malet

2 msk färsk koriander finhackad

tsk av kummin

2 msk pepparrot

Att Går Man Ner I Vikt ha en semesterfest kan vara både roligt och stressigt. Ta dig tid att planera din meny före tid och försök att dela upp din meny mellan heta och kalla aptitretare. Du vill inte spendera hela Gå Ner I Vikt Snabbt Piller natten med ditt huvud i ugnen med dina gäster som aldrig ser dig, så planerar du att ha några kalla aptitretare på bordet redan. Den klassiska räkorcockeln kan fungera perfekt för detta och är ett trevligt ackompanjemang till ditt bubbliga urval. Alternativt kan den heta räkan vara ett roligt tillägg till en sallad eller en snabb bit med drycker för en mindre folkmassa. Du har gott om alternativ, smaker och möjligheter att göra din semester fest bubbla, flöda och ta in säsongens jubel! Som alltid, Glad att äta. Skål, Emma.

Emma Currie är kocken och co ägaren till Brass Cafe restaurangen och marknaden på Main Gourmet deli i downtown Mt. Behaglig.

About the author

Moncler Jackor administrator