Glutenfri Holiday Cake Recept

ByMoncler Jackor

Glutenfri Holiday Cake Recept

Glutenfri Holiday Cake Recept

Detta är en lyxig och glutenfri semesterkaka som passar alla festligheter. De torkade frukterna blötläggs i apelsin, kanel och vanilj aromatics i ca en Gå Ner I Vikt På En Vecka timme, vilket skapar en underbar doft och håller kakan fuktig. Servera i delikata portioner efter lunch eller middag eller värma upp det och njut som en pudding med grekisk yoghurt eller en crop av whit från WHAT GREAT ABOUT IT:

Denna tårta är naturligt sötad med ett högt förhållande frukt, vilket innebär att du inte behöver använda extra socker i receptet. Jag använde ekologiskt odlad torkad frukt i denna tårta, vilket innebär att de är fria från konserveringssvaveldioxid som finns i många kommersiella bakade fruktkakor. Torkade frukter som aprikoser, färskt datum och prunes är rika på löslig fiber som stöder matsmältnings hälsa. De fylls också med mineraler som kalium och magnesium.

Jag använder också Gå Ner ett Kilo I Veckan mandelmjöl som ersätter traditionella vita raffinerade mjöl som utgör de flesta butiksköpta kakor. Mandelmjölet är glutenfritt och lägger till protein och fukt så jag behöver bara lägga till en liten mängd macadamia-nöt eller olivolja för att göra det komplett.

21 1/4 oz (600 g) ekologisk blandad torkad frukt (rosiner, aprikoser, datum) 1 tsk jord kanel 1/2 tesked jordgubbe 1/4 tsk jordnötsmjöl 2 tsk vaniljbönaxtrakt Zest och juice från 1 apelsin 3 msk olivolja olja eller macadamia mutterolja Gå Ner I Vikt På En Vecka 3 matskedar ekologisk lönnsirap 3 ekologiska ägg 7 oz (200 g) mandelmjöl handfulla fläckade mandlar att dekorera

HUR MAN FÖRBEREDER:

Förvärm ugnen till 160/320 fläktstyrka. Förbered en 18 cm / 7 tum rund kakformat med bakpapper som fodrar sidorna och basen. Kombinera torkad frukt, kanel, ingefära, muskotnöt, apelsinskal och juice, olivolja, lönnsirap och ägget i en blandningsskål Resta i en timme för att låta frukterna mjuka och absorbera en del av den läckra smaken. Lägg till mandelmjölet och blanda i skedsmjöl i din fodrade bakpåsar och strö med flätade mandlar. Baka i 60 80 minuter och täcka tårta med folie halvvägs genom matlagning för att inte överbringa Ta av kakan från ugnen och låt svalna i 30 minuter innan du vrider ut på en tallrik för att svalna helt. Servera vid rumstemperatur eller hur du gillar det

ANMÄRKNINGAR INSPIRATION: Förpackningskakan sitter väl i kylskåpet i upp till fyra veckor.

Huvudmålet hos The Healthy Chef är att få människor att laga mat, äta friskare och ta hand om sina kroppar, så att vi alla kan leva bättre liv fyllda med hälsa och lycka. Istället för att fokusera på detaljerade näringsdetaljer bör vi uppmärksamma den bredare bilden som är att äta naturliga livsmedel, fokusera på färsk frukt och grönsaker och bara hålla det enkelt. Teresa Cutter

About the author

Moncler Jackor administrator