Gmail kan förstöra julöverraskningar

ByMoncler Jackor

Gmail kan förstöra julöverraskningar

Gmail kan förstöra julöverraskningar

Varje vecka verkar det finnas en ny skandal om att e-postlösenord blir stulna eller att detaljhandelskunder hackas av smygiga cyberkriminella. Men sådana incidenter representerar bara en teeny liten del av hur vårt online beteende spioneras på och används. I de allra flesta fall spåras våra data och används på helt lagliga sätt av sökmotorer, sociala medier, återförsäljare och annonsörer. Juridiskt eller inte, följderna av sådan spårning de annonser som oundvikligen följer, känns som en fortlöpande integritetsbrott.

Vad mer, riktade annonser kommer med potentialen att avslöja hemligheter om vad folk har sökt, surfar och köper online. Även om resultaten i allmänhet inte är nästan lika förödande som identitetsstöld, kan de skapa spända situationer. I förmodligen det mest berömda exemplet upptäckte en pappa att hans gymnasiedotter var gravid först efter att Target hade skickat sina kuponger till cribs och andra babyprodukter som grundades på hennes shoppinghistoria.

Den här gången av året kommer den obevekliga strömmen av riktade (även kända som annonser som dyker upp i banderoller eller på sidan av webbsidor också med möjligheten att förstöra en semestergåvaöverraskning.) Säg att en mamma surfar på nätet för presenter för hennes son. Snart Gå Ner I Vikt På En Vecka därefter visas de saker hon tittade på i annonser på enheten som användes, tillsammans med annonser från hennes surfhistorik. Om och när det skulle vara mottagare hoppar på samma enhet ser han alla dessa annonser. Utan mycket slitshåring, berättas han om vad mamma shoppade för, och han har en bra idé att förvänta sig de nya Nike-topparna, spelkonsolen eller vad som helst den 25 december. Går Man Ner I Vikt Så mycket för det stora avslöjandet.

Det är oklart hur ofta det här scenariot spelar ut, men det är en möjlighet som vissa föräldrar oroar sig för. gissa att du måste välja btw så att dina barn kan använda datorn och handla online, eftersom anpassade annonser följer dig och skämmer bort presentöverraskningar, en mamma tweeted nyligen. Förra året skrev grundaren av Marketing Land länge om hans fru frustrerade försök att stoppa bannerannonser från Macy ThinkGeek och andra återförsäljare hon köpte från att poppa på datorn som hon ofta delade med sina barn.

Det är inte bara föräldrar som oroar sig för blåst överraskningar. En Reddit-användare publicerade nyligen, coyly och entusiastiskt, att hennes långa pojkvän hade fått förlovningsringar i hans Facebook-flöde. Visst kände hon, det var en indikation på att han blev redo att dyka upp frågan. En commenter följde upp en berättelse om en vän vars pojkvän också översvämmade med förlovningsringannonser innan han föreslog. Sedan, så snart hon ändrade sin status till hon slogs med viktminskning annonser erbjuder att ge hjälp till din klänning. Naturligtvis följde de barnrelaterade annonserna efter bröllopet ägde rum.

stalked med annonser relaterade till vad du shoppat för hela tiden, säger Bruce Schneier, en internationellt känd datasäkerhetsexpert och en kollega på Harvard Berkman Center for Internet and Security. Ändå anser Schneier att det förmodligen är en sällsynt händelse för att människor korrekt kan dra nytta av vad de får som semestergåvor utifrån de annonser som de ser på en delad dator. ett barn ser en annons för en Xbox, han ska nog bara tänka att jag vill ha en Xbox, inte mamma fick mig en Xbox. För närvarande är närvaron av dessa annonser ingen indikation på om något faktiskt köptes. Som en Al Jazeera kolumn om och annonser noterade kan konsumenterna vara med strumpor och andra saker som de bläddrade medan de handlade online oavsett om de köpte varorna eller huruvida de sökte slumpmässigt sådana varor som en goof eller av äkta intressera. Annonser kan vara rätt, men de är ofta fel när det gäller att vara riktigt tilltalande till rätt ögonblick, säger Schneier.

De flesta e-återförsäljare erbjuder konsumenterna rätt att välja att spåra och spåra annonser, men Schneier tycker att det är slöseri med tid. Inte bara är processerna för att välja ut invecklade och fyllda med kryphål, det finns så många digitaliserade ögonbollar som övervakar din onlineaktivitet som framgångsrikt ignorerar dem en åt gången är praktiskt taget omöjligt.

Det är mycket bättre och mer effektivt, säger han, för att installera ett verktyg som Adblock Plus (vilket blockerar vissa eller alla annonser enligt filter som kontrolleras av användaren), Privacy Badger (som automatiskt blockerar trackers eller annonser som den anser strida mot principen om Användarens samtycke eller en kombination av flera blockeringsapparater. Andra rekommenderar att du handlar online i privat webbläsningsläge. När du använder Google Chrome Incognito sparar webbläsaren exempelvis en lista över vilka webbplatser som Går Man Ner I Vikt har besökts och därför (teoretiskt) borde det senare vara nej retargetade annonser som övergår som ett resultat.

Om du arbetar med ett särskilt envis barn eller make som har en historia om att märka vad onlineannonser förutsätter när det gäller julklappar, kanske du vill prova en annan strategi: Tillbringa lite tid här och där, klicka på alla typer av saker på ett slumpmässigt sätt, eller medvetet leta efter saker du vet att han absolut hatar att få på jul. Den resulterande samlingen av nyinställda annonser kommer sannolikt att vara så slumpmässig, oanständig och besviken att den slänger honom av spåret och han har ingen aning om vad du faktiskt köpt.

2017 Time Inc. Användning av denna webbplats utgör godkännande av våra användarvillkor och sekretesspolicy (dina personuppgifter i Kalifornien).

About the author

Moncler Jackor administrator