GMU-studenter delar inverkan på invandringsförbud med senator Tim Kaine

ByMoncler Jackor

GMU-studenter delar inverkan på invandringsförbud med senator Tim Kaine

GMU-studenter delar inverkan på invandringsförbud med senator Tim Kaine

George Mason University grundkurs Najwa Elyazgi var tusentals miles över marken när president Donald Trump undertecknade en verkställande order tillfälligt förbjuder människor som henne från att komma in i USA. på Jan. följande dag.

Även om den 24-åriga studenten inte kände till det vid den tiden hotade de sex timmarna att uppehålla framtiden som Elyazgi noga hade planerat för sig själv.

Trump utfärdade sin ‘skydd mot nationen från utländsk terrorism inträde i Förenta staternas’ verkställande order den 27 januari, suspenderar tillgången till alla flyktingar, liksom utländska medborgare från sju länder som identifieras som ‘länder av oro’ av Department of Homeland Security (DHS) för lagen om förebyggande och bekämpning av terrorismskydd för visum från 2015.

I ordern ingår också en klausul som prioriterar behandlingen av flyktinganspråk som grundas på religiös förföljelse, men endast om individens religion är en minoritet i sitt land av nationalitet. Tull- och gränspatrullstatistik (CBP) från och med 2 februari .

Elyazgi var ett av dessa människor. flyg till Dulles internationella flygplats.

Inledningsvis sa tjänstemännen att hon skulle kunna gå ombord på hennes flyg som vanligt, eftersom de inte hade fått några officiella instruktioner om hur man utförde ordern.

Efter att ha väntat på vad hon senare kallade ‘de längsta 20 minuterna av mitt liv’ informerades Elyazgi om att hon inte kunde gå ombord på hennes flyg.

‘Den svåraste delen var att jag var tvungen att vara stark vid den tiden’, berättade Elyazgi och berättade för sin historia för andra GMU-studenter under en 10 Gå Ner ett Kilo I Veckan februari-händelse organiserad av senator Tim Kaine (D Va.). ‘Jag’ är ensam, och jag ser min framtid förstörd. Jag måste vara stark för att inte visa för mina föräldrar att jag är svag, för att de var väldigt oroliga och mycket förstörda och upprörd över vad som händer.

Elyazgi tillbringade nästa vecka på ett hotell i Istanbul frantiskt läsa nyheterna och undersöka möjliga nya universitet om hon inte kunde återvända till GMU för hennes senaste två terminer före examen. Vid en tidpunkt lämnade hon inte sitt rum för fyra raka dagar.

Efter att hon tillbringat timmar som letade efter en flygbiljett till Boston Logan International Airport, som var välkomnande invandrare efter att federala domare utfärdade tillfälliga vistelser på Trumps order, visade ett telefonsamtal från sin bror början på slutet av Elyazgi s mardröm i feb District District Judge James Robart i Seattle, Wash., hade utfärdat en landsomfattande fasthållningsorder tillfälligt blockera reseförbudet.

Liksom många andra människor i samma situation som henne, körde Elyazgi till flygplatsen och bokade nästa flygning, försäkrad av en kvinnlig säkerhetsansvarig att hon skulle kunna gå ombord. den 4 februari.

Efter att ha genomgått säkerhetsprocessen för flygplatsen för visuminnehavare många gånger tidigare säger Elyazgi att hon var helt beredd att spendera timmar att svara på frågor om allt från vilka klasser hon tog till sin hemadress.

‘Den här gången frågade [CBP-tjänstemannen] bara, vilken skola går du till?’ Hon sa. Gå Ner I Vikt Snabbt Piller ‘När jag svarade på George Mason University, stämplade han min blankett och sa, välkommen tillbaka. Vi saknade dig.’

Trots att hon var den enda elev som hindrades från att gå ombord på ett plan, var Elyazgi inte den enda personen hos George Mason som påverkades av den plötsliga verkställande ordern. Fairfax-baserade universitet har 87 studenter med visum från de drabbade länderna, enligt GMUs president Angel Cabrera. undrar om de har en plats i detta land. är redan svårt för människor från sitt land, men hon är rädd för att verkställande order bara kommer att bli det första steget i en eskalering av restriktiva invandringspolitiken av Trump-administrationen.

En medlem av Cabreras presidenterådgivande grupp, Al Tashi, ingick i GMU: s utbildningsstudents internationella handels- och politikprogram 2015. På arbetstillstånd genom hennes deltid sysselsättning på campus med ett centrum som hjälper små lokala företag att expandera till internationella marknader samtidigt som man skapar jobb i Virginia. bara två månader före Yemen succumbed till ett inbördeskrig som sedan dess har resulterat i mer än 10.000 civila dödsfall, enligt FN: s missionsrapporter, och förskjutit tusentals människor, inklusive några av hennes familjemedlemmar.

‘Politiken är mer än bara ord på papper,’ sade Al Tashi och riktade sina kommentarer till senator Kaine. ‘Du’ talar om människors liv. Gå Ner ett Kilo I Veckan Lagar och förordningar, betalda skatter och bidrar till det amerikanska samhället på våra egna små sätt. ‘

‘Universitetssamhällena kan vara bland de mest drabbade, på grund av antalet utländska studenter och lärare, och då talar du om att dela upp familjer’, sa Kaine, som diskuterade resebudet vid Virginia Tech innan han träffade GMU-studenter . ‘Universitet är så stor del av vår ekonomi nu, så om du gör något som gör ont för universitet, slutar du att skada ekonomin.’

About the author

Moncler Jackor administrator