Ashland stänger av Russell

ByMoncler Jackor

Ashland stänger av Russell

Ashland stänger av Russell

Kattungen tränare Bill Bradley tänkte på samma sätt efter att ha sett sitt lag komma upp med 27 omsättningar i matchen av 16: e Regionkonkurrenter.

‘Mot en kvalitet motståndare, det är det bästa lagförsvaret jag har sett här på ungefär 10 år,’ sa Bradley. ‘Vår halfcourt man till man stannade efter dem. Det var en total lagarbete.’

Efter en poänglös tre minuters sträcka av andra kvartalet stängde Ashland halvan med en 9 2-runda för att öppna en 29 19 fördel. Juniorvakt Emma Fulton tändde säkringen för överskott med en stjäl och uppläggning.

Fulton kom av bänken för att få poäng i nio poäng.

‘Emma gav oss en gnista i båda ändarna’, sa Bradley. ‘Hon gick till korgen och spelar alltid bra försvar.’

Kattungarna (5 1) gjorde Lady Devils över 16 gånger under de första 16 minuterna.

‘Vi var bara ute av synkronisering,’ sade Russell coach Mandy Layne. ‘Vi rusade skott, gjorde dåliga pass och vred bollen för mycket. Det är en kredit till Ashland och till deras försvar.’

Robinson slutade med 15 poäng, åtta assistanser, sju returer och en handfull stjäl som kattungarna vann sitt fjärde på varandra följande spel.

‘Vi kom precis ut med energi,’ sa Robinson. ‘Försvaret ledde oss.’

Robinson hade ett tufft uppdrag som vaktade Russell standout Madison Darnell, som var tvungen att arbeta för sina 17 poäng.

‘Mykasa var ganska mycket 1 på 1 hela tiden med Madison, som kan få 30 på någon,’ sa Bradley. ‘Resten av våra tjejer låste dem ganska bra. Förutom Ty Mitchell (12 poäng), kom de andra tre förrätterna och sjätte man ihop för tre poäng.’

Russell (5 3) lyckades bara två fria kast i tredje kvartalet medan han begick sju omsättning. Samtidigt anslöt Ashland Julia Parker för två av hennes fyra 3 pekare under den sträckningen. Robinson avslutade den tredje perioden med en trippel från toppen av nyckeln för att göra det 39 21.

Parker tog 14 poäng, alla under de tre första kvartalen.

Kattungarna återvänder till handling på måndag vid Ironton. På tisdag börjar Ashland och Russell spela i 24-laget Traditional Bank Holiday Classic på Lexington Catholic. Ashlands första runda motståndare blir Betsy Layne, medan Russell matchas mot Lincoln County.

About the author

Moncler Jackor administrator