Asian Hedge Fund Market Kommentar

ByMoncler Jackor

Asian Hedge Fund Market Kommentar

Asian Hedge Fund Market Kommentar

Globala marknader andades lättnadens suck efter USA: s presidentval och i oktober återvände markeringen början på förnyat förtroende för en hållbar återhämtning i USA och i Asien och Stilla havet. En stadig sökning efter vinst fortsatte att driva aktiekurserna försiktigt högre. I linje med dessa ökningar var ABN AMRO Eurekahedge Asia ex Japan Index, vilket var 1,04% för oktober månad.

Händelsesdrivna och nödlösa skuldfonder fortsatte sina tempoinställningsvinster för 2004 med 2,71% respektive 2,25% vinst för respektive oktober. Medan varje eventdrivna fond tenderar att presentera en unik historia, bidrog den konkurrenskraftiga budgivningen till australiensisk fritid och gästfrihet och meddelandet att ta holdingbolaget för Hollinger International privatportföljer. Bekymrade skuldfonder gynnades av att förbättra kredittrenderna över Asien. Detta var särskilt fallet i Indonesien, där en jämn övergång av makten möjliggjorde att fonder skulle dra nytta av återköpsavtal på tidigare snäva obligationsavtal.

Makrostrategier, medan tidigt i månaden kämpade för generella förluster på aktier som svar på rekordoljepriser, uppvisade en 1,4% vinst för oktober. Avkastningen var positivt skevad av några outliers som gjorde dramatiska vinster som yenen och andra asiatiska valutor uppskattade mot dollarn. Tillväxten på tillväxtmarknaden fortsatte att vara årets heta sektor, Ashmore Emerging Economy Portfolio ökade med 7% förra månaden. Med tanke på spänningen mellan de asiatiska ekonomierna, som fortfarande tyst köper amerikanska skulden och USA, som fortsätter att leverera det borde de makro- och globala räntefonderna satsa på räntor se några intressanta möjligheter inom en snar framtid.

Räntebärande avkastning på samma sätt drogs upp av skuldmarknader i emerging markets, medan de räntefonder som distribuerades långt runt Asien-Stillahavsområdet ökade vinsterna, då kreditvillkoren fortsatte att stärkas i alla asiatiska länder, med undantag för Filippinerna, som för närvarande är inblandad i en ‘finansiell kris’, enligt dess president, Gloria Arroyo. Länderna fortsatte att strama valutor för att hindra inflationen från att motverka vinster: förutom Kina ökade Taiwan också priserna i oktober. i råvaror) än i september.

I allmänhet gjorde de trendlösa regionala marknaderna vinst som var svårt för relativvärdet och arbitragefonderna, trots att volatiliteterna ökade något i oktober, i en kortvarig avvikelse från årets låga nivåer. De första delarna i november har dock sett volatiliteterna glida igen , och marknaderna förblir likvida och kontanta tunga.

Förstärkningen i Eurekahedge-indexet kom trots Asiens andel av utmaningen till portföljer denna månad, särskilt med Kinas första räntehöjning på nio år och den efterföljande nedgången i råvaror av rädsla för en nedgång i Kina. Japans lägre än förväntade industriproduktion gjorde också avkastning, men de asiatiska aktiekurserna ökade med vinster i valutor över hela linjen. Fallet i US-dollarn har varit den starkaste bidragsgivaren till den ökade efterfrågan på asiatiska pengar. goda nyheter för Asien, eftersom uppskattningen mildrar inflationstrycket från olja och råvaror. Ett exempel är Korea, vars centralbank försummade att stävja den vunna uppskattningen till fyra år höga. Till följd av detta ökade de koreanska tilldelade fonderna med 3,5% i oktober (och 6,5% under de senaste tre månaderna), till stor del på grund av portföljvalutan, eftersom inhemsk ekonomi fortsatte att falla.

Kina och Japan redovisade minskningar, även om utsikterna för båda länderna är solida. Regionalt förlorade Japan 4,3% mot bakgrund av fortsatt bristande efterfrågan från konsumenterna, höga oljepriser, jordbävningen i Niigata och en cyklisk försäljning med en uppfattad nedgång i Kina. Både Kina (den enda andra regionen nere i månaden vid 0,17%) och Japan kände negativa chockvågor från en minskande dollar, även om Kinas räntesatser och dess fallande råvarupriser dämpade investeringssättet. Men Kinas tillväxt fortsätter , och den senaste monetära liberaliseringen ligger bra för framtiden. Även om produktionsrapporterna i Japan var besvikande är bolagsbalanserna generellt starka och obetalda med skuld, vilket indikerar fortsatt återhämtning. På en annan positiv not bidrog Australiens resurspriser till en 2,13% vinst för medel som tilldelades där, och landets ekonomi bör fortsätta att vara en ljuspunkt i makrohistorien i Asien och Stillahavsområdet.

Kommer framåt, alla ögon kommer att vara på amerikanska räntor. Medan de flesta skuldanalytiker förväntade sig att Fed skulle hålla kvar på ännu en ökning av de senaste räntorna har de senaste inflationstalarna lett till att de flesta chefer reviderar sina förutsägelser. Förvänta en ökning med ytterligare ett kvartal i nästa möte, särskilt om dollarn fortsätter att falla. Om detta händer, kommer asiatiska banker förmodligen att överväga valuta ingripande. Räntehöjningen i Kina måste också ses med ett saltkorn, eftersom flytten bara indikerar officiellt engagemang för att sakta ner ekonomin och sannolikt inte kommer att ha någon väsentlig effekt på kort sikt. Dessutom måste RMB drastiskt omvärderas så att inflationen sänks väsentligt. Men om Kina fortsätter att lösgöra sin penningpolitik, kommer de asiatiska valutorna att skörda fördelarna, och denna ökning kommer att komplettera förbättrade företagsgrunder i Japan och kan faktiskt driva Nikkei-genomsnittet på en stadigt stigning till 11 000.

Slutligen, om amerikansk konsumtion kan fortsätta som en motor för tillväxt under semesterperioden och Kina kan fortsätta att hantera en mjuk landning är utsikterna runt hörnet till 2005 ganska positiva.

About the author

Moncler Jackor administrator