ASUS Laptop vann inte på

ByMoncler Jackor

ASUS Laptop vann inte på

ASUS Laptop vann inte på

Den vanligaste skyldige är strömkontakten. Det kan brytas eller rivas av MOBO, i vilket fall arbetet med AC inte fungerar, och batteriet kan inte laddas.

Du kan försöka ladda batteriet på en liknande dator och försök sedan starta det med ett laddat batteri.

26 maj 2009, 05:40 EDT

Svara Citat Rapportera missbruk

Privat meddelande Lägg till i kompislista

Min dotter laptop har samma problem. Hon sa att det var temperamentsfullt att försöka hålla på det under de senaste månaderna (inte en vanlig användare) och i slutändan om adapterkabeln inte var rätt skulle det bara stänga av. Det låter som om batteriet inte alls hade laddats. Jag fick det och även om strömuttaget (vad det än kallas) kommer från moderkortet som du pluggar in nätkabeln INTO är inte minst lös, finns det ingen ström. Brickbelysningen tänds (på nätadaptern själv), men den bärbara datorn går inte på. Inga korta lampor, ingenting. Jag försökte ens ta ut batteriet och ansluta den bärbara datorn direkt till strömmen men ändå ingenting.

En vän av mig berättade att han läste att asus har ett ‘problem’ med några av sina minneskretsar som kan orsaka detta men jag kan inte hitta något på problemet.

Alla tankar skulle uppskattas.

Hej När du har batteriet ut och är bara anslutet till nätaggregat, tänds ‘laddningslampan’ på datorn?

Om ja, det sista att försöka innan du slutsatsen att MOBOand / eller processorn är stekt är att återställa minnesmodulerna + om den har x2-pinnar, försök sedan var och en separat.

Du bör också kontrollera att luftintag och fläkten är rena och fria från damm och hår (människa och djur), även om datorn i allmänhet faktiskt startar, stäng sedan omedelbart om det är ett värmeproblem.

Kommentar: Tonåringar (din dotter?) Vill lägga sina anteckningsböcker på sina knä, på sängen etc som kan stoppa luften att komma in och överhettar systemet och steka MOBO när processorn överhettar.

Man bör alltid använda en anteckningsbok på en platt hård yta där den är uppe på sina lilla gummifötter och luften kan komma in under.

About the author

Moncler Jackor administrator