Att bli redo för högskolelistan

ByMoncler Jackor

Att bli redo för högskolelistan

Att bli redo för högskolelistan

För de miljontals föräldrar som ska skicka en son eller dotter till college på hösten är det sommaren av listor: göra researrangemang, välja måltidsplaner och beställa sängkläder och andra föremål för studentrummet.

Men framförallt är två listor av yttersta vikt: En kommer att hjälpa ungarna med verkligheten att vara ensam för första gången. Den andra kommer att förbereda dem på den emotionella vägen för denna stora milstolpe.

Den första listan är praktisk. Som föräldrar är vi stolta över att få våra barn redo att lämna boet och sväva på egen hand. Men då sätter verkligheten på barnen land med en dunkel.

Jag kommer ihåg att känna mig som en hemsk förälder när min äldsta, Emma, ​​ringde hem i början av nyårsmannen för att fråga mig hur många frimärken hon behövde för att skicka ett kuvert och var att köpa dem.

Min gode vän, Mindy, säger att hon kände sig som ett misslyckande när hennes dotter ringde för att fråga, separerade du tvättvikt? En annan vän, Ruth, som har sett tre barn genom college, minns en litany av första år cluelessness: vet du vilka lampor att köpa? skickar jag en låda via post? hittar jag en tandläkare? tror jag bröt min fot. Gjorde jag? Huruvida en sådan ojämnhet är en biprodukt av att vi har överindulvat våra barn är bredvid punkten. Du behöver inte slå dig själv nu. Använd bara denna sommar för att lära dig några grundläggande grundläggande färdigheter, spara dig lite panikiga sena nattsamtal, för att inte tala om känslor av föräldrabrist.

Lär dem att göra tvätt och sedan insistera på att de gör sina egna lakan och handdukar hela sommaren. När de kommer till college med en del kvarter i handen, har de det. Lär dem de grundläggande bankerna för att använda ett ATM-kort, hur man skriver en check (eller gör en betalning online), hur man lägger in pengar och hur man balanserar sitt konto. Som en extra bonus, fråga dem att lära dig hur du använder Venmo. Lär dem hur man navigerar kollektivtrafik. De flesta barn går ut på college utan tillgång till en bil, och uppenbarligen vann de dig att schlep dem platser. Om de inte redan vet, lär dem hur man går runt på bussar, tunnelbanor och tåg, och ta sedan bort bilnycklarna så att de får förtroende. Lär dem hur man lagar några saker. Medan de flesta freshmen är på någon form av måltidsplan kan det vara till nytta att veta hur man lagar mat på college. Många sovsalar har gemensamma kök, och det kan vara kul att ibland göra en måltid och äta med vänner. Och bara om ditt barn hamnar på campus vid någon tidpunkt kommer det att vara bra att känna sin väg runt köket. Plus, att göra matlagning och äta tillsammans ett par gånger i veckan under sommaren är ett bra sätt att spendera tid tillsammans som en familj.

Som sagt, bli inte förvånad om det sista som din tonåring vill göra är att hänga med dig. Som jag skrev vid tiden, gick sommaren före min dotter till college, gick hon AWOL. Såvitt jag var bekymrad, gick Emma ut med sina vänner för mycket, tillbringade för mycket tid på sitt pojkvänhus och stannade alldeles för sent.

Med tiden kom jag att förstå att Emma unkaracteristic uppror och humörhet var hennes sätt att bo på. För att göra det lättare för henne att lämna under hösten skulle hon göra min man och jag så eländig att vi inte kunde vänta på att hon skulle gå. Med andra ord gjorde hon precis vad hon skulle göra sig redo att växa upp och ut.

Med tanke på allt detta kan känslor springa högt, så som lovat, här är några tips som gör det lättare att låta din son eller dotter gå:

Se till att din grad ställer undan någon på en gång med dig, din make och alla systrar eller bröder, och gör det regelbundet genom sommaren. Det spelar ingen roll vad du gör så länge det är roligt. (Detta inkluderar inte att gå till Bed Bath Beyond för att köpa saker till college.) Ta en promenad, ta en promenad på stranden, gå ut till lunch eller kaffe, se en film som är meningsfull för din familj. Om du kan hantera det, ta en familjesemester. Det behöver inte vara någonstans fancy (och kan till och med vara en lång helg bort). Min vän Ellie och hennes man, David, tog sina barn på en vägresa upp i Kalifornien, innan deras äldsta gick ut på college. barnen har sagt att det var deras favoritresa vi någonsin gjorde, säger Ellie. Köp dem en vacker sak. Detta råd kommer från Lisa Heffernan, grundare av Grown and Flown, en föräldrablogg för tonåringar och äldre barn. ögonblick, dessa sista dagar, är värda att fira, säger hon. låt dem inte glida omomärkta. Smycken och klockor är traditionella val för seniorår, men skönhet och mening, inte kostnad, är de viktigaste faktorerna i detta köp.

About the author

Moncler Jackor administrator