Att ge gåvor till de döda kan hjälpa dig att hantera sorg

ByMoncler Jackor

Att ge gåvor till de döda kan hjälpa dig att hantera sorg

Att ge gåvor till de döda kan hjälpa dig att hantera sorg

Varje december dekorerar min familj två julgranar: en för vårt vardagsrum och en för kyrkogården, där min syster är begravd.

Hon dog när hon var 15 år gammal. Tjugo år senare köper vi fortfarande en ny prydnad varje år för att placera på sin mini gravsides julgran.

Ritualen kan tyckas lite konstig, men min familj är inte ensam. Om du kör förbi en kyrkogård under semestern, kommer du sannolikt se gravar festooned med semesterdekorationer och säsongsbetonade prydnadsföremål.

Som konsument sociolog ville jag lära mig mer om denna ritual varför folk skulle känna sig angelägna om att ge någonting till någon som inte längre lever och hur det påverkar sorgprocessen. Efter att ha åtta år iakttagit amerikanska kyrkogårdar och studerat onlinehjälpsstödgrupper har mina kollegor och jag kunnat visa hur gåvor kan vara en positiv copingstrategi, särskilt under semestern.

Tvärtom går en älskad död, en person upplever förlossning, som bokstavligen betyder att man berövas av döden. Känslor kan innefatta ilska, skuld, ångest, sorg och förtvivlan.

I amerikansk kultur tillåts människor oftast ett fönstertid för att bedra. Men efter ett tag finns det tryck för att gå och fortsätta. Bakom detta tillvägagångssätt är tanken att stängning (och nya relationer) endast kan ske när sorgprocessen är avslutad.

Men det här föreslår att det är en ros som är en uppgift som kan slutföras. I verkligheten finns ingen klar linje Varje död är unik, och människor hanterar döden på olika sätt. Det är en komplex process.

Psykologerna Dennis Klass, Phyllis Silverman och Steven Nickman förstångade denna komplexitet i fortsatta obligationer. Snarare än att försöka gå vidare och sluta tänka på en avliden vän eller familjemedlem är det tanken att människor bättre kan klara sig om de upprätthåller kopplingar och sakta omdefinierar sina relationer med den avlidne.

Det kan innebära att du skickar bilder på sociala medier, tar en resa till en plats där den avlidne älskade en alltid ville besöka, och när vi upptäckte att ge gåvor.

Bonding med de döda

Människor roar inte bara den fysiska förlusten av kära. De sorgar också för förlusten av ritualer som de en gång delat, från bakningskakor till utbyte av gåvor.

Människor kan ta tillbaka sina kära, men de kan fortsätta att interagera med dem symboliskt genom det vi kallar att ge. (Vi kallar det för att de grievers vi studerade fann det terapeutiskt.)

Vi upptäckte att vissa presenter, som gratulationskort med handskrivna anteckningar, låter överlevande känna sig kopplade till sina avlidna kära. Andra gåvor är en nod till identiteten eller personligheten hos den förlorade älskade.

Till exempel, om en ung pojke njöt av att leka med Hot Wheels, kan hans familj placera nya Hot Wheels-bilar på sin gravsten varje jul. Under vår forskning har vi observerat gåvor som varierade från små Jack Daniels-flaskor till fullstora Tonka-lastbilar.

Som andra ritualer är återställande ge ett påtagligt sätt för människor att klara sin sorg, samtidigt som de tillåter att bibehålla band med den avlidne.

Som en person i vår studie förklarade:

lämna bilder, brev, statyer, kort och nästan allt du kan tänka på. För min familj handlar vi om [min systers död genom att inkludera henne i saker vi fortsätter att göra. Hon är borta från denna jord, men inte från våra hjärtan och våra minnen. Att besöka min systergrav och lämna prydnadssaker är vårt sätt att hålla henne med oss, även om det bara är i våra hjärtan och minnen. tomrummet

Medan semesterperioden är full av jubel, kan det vara en underström av sorg för sammankomster med vänner och familj. Det är ofta tomrummen som lämnas av de som inte längre lever för att fira.

Att ge gåvor hjälper till att lindra denna sorg på ett antal sätt.

För det första kan det fortsätta semesterritualer. Till exempel tog en ung kvinna en kalkonmönster till kyrkogården där hennes 13-åriga syster begravdes; de hade en tradition att slåss över det under semesterns måltider.

Alternativt kan återställande ge möjligheten att utveckla nya ritualer som minnar kärleken. Efter att hennes dotter dog, började en mamma en årlig tradition att bjuda in vänner och familj till sitt hem på Thanksgiving för att dekorera familjen julgran. Varje år ber hon gäster att föra en ny prydnad till minne av sin dotter.

Det är också ett sätt för avlidna älskade att ingå i stora händelser, vare sig det är en familjesemester eller en viktig prestation. Efter att ha arbetat för att slutföra kvällskurs kurser lämnade en ung kvinna sin egen examen kvast på hennes systergrav. Andra tog tillbaka gåvor från familjesemester, som snäckskal och sand från en semester strand resa.

Men du behöver inte kunna besöka en kyrkogård för att delta i restaurationsgivande. Om en död vän eller familjemedlem har blivit kremerad eller kyrkogården tusentals miles bort, kan du fortfarande hitta sätt att symboliskt engagera sig i gåva för att klara av förlusten. Baka mormor favorit tårta för en familjevenemang. Köp en gåva ditt barn skulle ha velat och donera det till en lokal välgörenhet. Ta dina syskon för att se din förälder favorit sportevenemang.

About the author

Moncler Jackor administrator