Att hedra Columbus Day är problematisk

ByMoncler Jackor

Att hedra Columbus Day är problematisk

Att hedra Columbus Day är problematisk

Columbus Day har alltid varit smärtsamt nära min födelsedag. ‘Grattis på födelsedagen raderar den federala regeringen fortfarande historiskt och nuvarande våld mot ursprungsbefolkningen. Här är din nuvarande en ny filt!’

Som en Chiricahua Apache kvinna finner jag den långsamma pressen mot Columbus Day och rededication of it som Urfolksdag uppmuntrande men otillräcklig. Eftersom fler städer, inklusive Berkeley, byter namn på dagen är det viktigt att generera diskussion om de mer förbisedda orsakerna till varför Columbus Day är oacceptabelt och vad som behöver förändras socialt och politiskt för att ett firande av Urfolksdagen ska vara mer än bara ihålig ord.

Att fira Columbus Day firar inte bara ett girigt, sadistiskt, ondskan, riktad utmanat slöseri med kol. Det är en celebration av kolonialism som en maktstruktur som syfilis fylld rapist var en av kolonialismens fäder. Han förstod inte döden av 95 procent av Taino-befolkningen, han rensade vägen för nästa folkmord och massvåld och förskjutning av ursprungsbefolkningen i Karibien och på den nordamerikanska kontinenten. Vi behandlar fortfarande de djupgående konsekvenserna av Dessa brott mot mänskligheten. Samtal som ramar våldet som rent historiska saknar poängen, liksom argument mot semestern som fokuserar på Columbus ‘handlingar i isolation. Den typen av diskussion tillåter all skyldighet att falla på en lätt hatlig mördare och undvika att ange nuvarande sociala konstruktioner som fortsätter intensivt våld mot ursprungsbefolkningen. Vi är fortfarande koloniserade, vår giltighet som att människor fortfarande undergrävs av metoder som osynliggör oss i bästa och aktivt fortsätter folkmordet i värsta fall.

Firande Columbus Day firar alla kolonialismens resultat. Här är några saker som Columbus Day representerar:

Det frossar i ironi hos inhemska folk som betalar absurda priser för hyra på stulet land när en av fyra lever i fattigdom.

Det belönar våldet vid Standing Rock.

Det nickar i samförstånd med alla människor som säger att jag bara fick min utbildning / jobb / praktik på grund av min ras.

Den stöder de mer än 500 öppna uranminerna utspridda under Navajo (Dine) reservationen som har resulterat i att barn bokstavligen föds med uran i blodet.

Det hoppas att Goshute-länderna kommer att sluta lagra 40 000 ton kärnavfall.

Det önskar att de mer än 4000 saknade Förenta Nationernas kvinnor aldrig hittas.

Det är invisibiliseringen av två ande och andra icke-västerländska könsidentiteter från tvungen assimilering till europeiska kristna värderingar, varför alla dessa studier bara talar om ‘kvinnor’ och ‘män’ trots att de inte är de enda könen som berörs.

Det säger att squawdräkter är bara ofarliga Halloween kul medan denna tidvattensvåg av fetisch brände könsbestämd / rasiserad våld är verkligheten. Ofarlig. Min. Röv.

Det var högt för Neanderthals som kallade mig en prinsessa och försökte sedan röra min röv.

Det är showboating att 22 procent av indianska barn har PTSD.

Det smiler på tusentals indianska tonåringar som kommer att döda sig i år.

Kanske har vi självmordssatser vid dubbelt medborgarvärde, eftersom den vanliga kulturen verkar som om vi inte längre existerar. Det är därför vi är rättvisa spel att vara en maskot, eller hur?

Det hylder poliserna som dödar indianer i höga höjder.

Det stöder de falska stereotyperna av rasande alkoholism och pseudovetenskap som föreslår det s genetiska. Eftersom introduktion av alkohol till infödingar med avsikt att få oss beroende kan inte vara en faktor värd att prata om.

Columbus Day är ett firande av vit överlägsenhet.

Detta och mer är varför jag, och de miljoner andra inhemska folken som bor i Amerika, hatar Columbus Day.

Och det är därför vi behöver mer än bara en bytad semester. Saker som jag vet inte tillräckligt med utrymmen för POC / QTPOC på campus? Bara en tanke.

Förändringen till Urfolksdag utan en produktiv dialog om varför det behövs och vad Columbus Day representerar, tjänar bara till att glida vidare över fula sanningar och bekvämt radera våra berättelser. Ursprungsdagens dag borde vara en dag när icke-inhemska människor tar ett långt obekvämt blick på historien och låt den nuvarande verkligheten som förorsakas av förflutna och nuvarande grymheter verkligen sjunka in. För för oss är verkligheten att veta att denna regering önskar att vi var döda varje dag inklusive födelsedagar. i genetik och växtbiologi.

Att inte få detta alls växte upp till Kaliforniens offentliga skolor och vi fick aldrig ledig dag. Våghistorierna New Frontier-folket (de som inte får den referensen skulle göra det bra för att titta upp det) redigerade verkligen inte fira Columbus (även om de verkligen slog ner de nästare aspekterna av prekolumbisk kultur, som ett stort mänskligt offer) . Jag har faktiskt skolat min 5: e klass klass med den första funktionen i National Geographic verifiera Viking bosättningar i Nordamerika århundraden före Columbus (backstory är de plockade upp och lämnade efter strider med infödingarna).

Du borde hitta något mer produktivt att göra än att bygga mer halm män att brinna i dina oändliga ritualer. Varje gång jag ser dem dansa runt i deras Aztec-garb (de gör det här inom den katolska kyrkan i SF) undrar jag länge tills de ersätter altaret med en chacmol som planerar de att riva hjärtat ut ur? Jag tror att jag kan gissa.

Fråga: Var annars i världen skulle du föredra att vara? Mexico? Kanada är ingen picknick heller det visar sig.

BTW den nuvarande administrationen ger bra läppservice, men om du kommer in i gräven i frågan är de lika överlägsna och övertygande som alla tidigare grupper av beslutsfattare. De tenderar att frustrera eventuella ansträngningar genom reservationen landar boende för att utveckla sina egna resurser om det strider mot de gröna visionerna hos de gröna miljardärerna som äger dessa pols. Och hej vad som hände med om eco-katastrofen i Animusfloden, tjänade Obama EPA? Jag menar att den rinner ut på infödda länder.

About the author

Moncler Jackor administrator