Att hitta glädje i semestern

ByMoncler Jackor

Att hitta glädje i semestern

Att hitta glädje i semestern

Svårighetsgraden av problemet varierar kraftigt men det kallas vanligtvis semesterns blues. Därför skriver tidningen detta råd från Lisa Voigt, en klinisk psykolog som arbetar på Lakeland Mental Health Center i Alexandria.

Helgerna är en tid då människor förväntas vara glada och jolly. Många människor kämpar för att skapa ‘den perfekta semesterupplevelsen.’ Realistiskt kan det vara en tid av ensamhet, förlust och svårigheter. Så, hur överlever människor inte bara ‘semester’, men trivs överallt? Här är några idéer att begrunda.

Börja med att vara avsiktlig. Vad är viktigt för dig att uppleva denna högsäsong? Är det viktigt att fira Jesu födelsedag? Vill du uppleva en äkta känsla av samvete med andra? Är det viktigt att skapa värdefulla minnen? Vill du generöst ge en gåva till någon nära dig eller en främling i behov? Skulle det hjälpa till att undvika att känna sig tvungen att leva upp till varje förslag som samhället identifierar som ‘nödvändigt’ för att uppleva glädje över semestern? Fråga dig själv varför du har gjort något på ett visst sätt kan hjälpa dig att bestämma om du vill behålla eller släppa på traditioner. Att förtydliga våra mål hjälper oss att vara avsiktliga att utföra dem, snarare än att bli svepade av vad andra kan se lika viktigt.

Det är mycket lättare att upprätthålla en känsla av syfte och att acceptera en känsla av fred om vi lever balanserade liv. Äter du och sover gott? Att välja ett hälsosamt mellanmål före julpartiet kan minska hungersnöd och konsumtion av för många Ljus ‘Smokies, kakor eller övergivenhet i fruktkaka. Undvik överflöd. Låt gå av oroliga bekymmer genom att skriva ner dem före sängen. Om dessa rädslor fortfarande är viktig nog att hantera imorgon kommer de fortfarande att vara där. Du kommer att bli mer effektiv när du hanterar dem med en god natts sömn.

Hitta sätt att flytta mer. Dansa i vardagsrummet, gå men ditt stadsdel söker julljus, eller köpcentret promenad, lämnar dina pengar hemma. Spenderar du tillräckligt med tid att vårda din andliga hälsa och bjuda in fred, kärlek och glädje i ditt liv? Någon vördnad tyst tid kan stärka din tro och öka din vördnad av säsongens mening.

Är du så kopplad till andra som du vill vara? För vissa tar helgdagarna tillbaka minnen av betydande förluster. Vissa människor upplever en känsla av avstånd, ont och hjärtesorg med familjemedlemmar. Fråga dig själv med vem du vill dela denna semester. Även om detta kan ändra en semestertradition, kan det vara till det bättre. Kan du dela semestern med vänner, tjäna människor i samhället eller kanske njuta av det ensam? Om du förutser spänning med någon kan inställningsgränser vara till hjälp. Gör dina förfrågningar kända före den stora händelsen så att alla kan vara klara på semesterförväntningar.

För så många individer och familjer är pengarna mycket snäva. Fråga dig själv om du spenderar inom dina medel. Tillåter du semesterutgifter, eller brist på det, att störa firandet på ett sätt som är viktigt för dig? Skapa en budget och hålla fast vid det. Att hålla listor med gåvor kan minska inköpet ‘bara en sak’ när en gräns har uppnåtts. Var nöjd med vad du kan dela och de resurser du har, oavsett hur stor eller hur liten.

Under semestern kan utnyttjandet av dessa tips hjälpa till att hålla balans i våra liv. Många människor kämpar för att skapa ‘den perfekta semesterupplevelsen.’ Realistiskt kan det vara en tid av ensamhet, förlust och svårigheter. Så, hur överlever människor inte bara ‘semester’, men trivs överallt? Här är några idéer att begrunda.

Börja med att vara avsiktlig. Vad är viktigt för dig att uppleva denna högsäsong? Är det viktigt att fira Jesu födelsedag? Vill du uppleva en äkta känsla av samvete med andra? Är det viktigt att skapa värdefulla minnen? Vill du generöst ge en gåva till någon nära dig eller en främling i behov? Skulle det hjälpa till att undvika att känna sig tvungen att leva upp till varje förslag som samhället identifierar som ‘nödvändigt’ för att uppleva glädje över semestern? Fråga dig själv varför du har gjort något på ett visst sätt kan hjälpa dig att bestämma om du vill behålla eller släppa på traditioner. Att förtydliga våra mål hjälper oss att vara avsiktliga att utföra dem, snarare än att bli svepade av vad andra kan se lika viktigt.

Det är mycket lättare att upprätthålla en känsla av syfte och att acceptera en känsla av fred om vi lever balanserade liv. Äter du och sover gott? Att välja ett hälsosamt mellanmål före julpartiet kan minska hungersnöd och konsumtion av för många Ljus ‘Smokies, kakor eller övergivenhet i fruktkaka. Undvik överflöd. Låt gå av oroliga bekymmer genom att skriva ner dem före sängen. Om dessa rädslor fortfarande är viktig nog att hantera imorgon kommer de fortfarande att vara där. Du kommer att bli mer effektiv när du hanterar dem med en god natts sömn.

About the author

Moncler Jackor administrator