att kalkon kan göra dig sjuk

ByMoncler Jackor

att kalkon kan göra dig sjuk

att kalkon kan göra dig sjuk

Kok: Se till att allt kött är noggrant kokt med hjälp av en mattermometer: fjäderfä och alla fyllda livsmedel (fjäderfä, kött, fisk och pasta) till en inre temperatur på 165F; köttfärs till en inre temperatur på 155F; och fläsk, fisk, lamm och alla andra kött till en inre temperatur på 145F. Vid återuppvärmning bör överhettningar värmas upp till 165F.

Rengör: Tvätta alltid händerna med tvål och vatten i 20 sekunder före och efter hantering av mat. Använd en engångspapper för att torka händerna. Tvätta händer och ytor ofta under, mellan och efter allt matlagning.

Separat: Använd en separat skärbräda för matlagning, rå fjäderfä, fisk och kött och för alla råa grönsaker eller andra färdiga att äta mat. Tvätta alltid skärbrädena efter användning. Skär inte gröda grönsaker på samma skärbräda som rå kött för att undvika korskontaminering. Tvätta några redskap efter att ha lagat en matvara innan du går vidare till nästa objekt.

Chill: Kyl eller frysta rester inom två timmar. Kylskåpet bör bibehållas vid 41F eller lägre och frysen ska vara 0F eller lägre. Håll heta matvaror varma, 135F eller varmare och kalla matvaror kalla, 41F eller lägre. Torka aldrig mat vid rumstemperatur. Tina mat i kylskåpet (planera några dagar framåt), i ett kallt vattenbad med kallt rinnande vatten eller i mikrovågsugnen. När du använder en mikrovågsugn, måste köttet kokas omedelbart efter upptining. Mariner mat i kylskåp.

About the author

Moncler Jackor administrator