Att sätta ‘Kristus’ i ett julprogram

ByMoncler Jackor

Att sätta ‘Kristus’ i ett julprogram

Att sätta ‘Kristus’ i ett julprogram

Det fanns inget utrymme för Mary och Joseph på värdshuset på den viktiga natten i Betlehem för mer än 2000 år sedan. Det var en natt som förändrade hela mänskligheten med Jesu Kristi födelse.

Nu finns det inte heller mycket utrymme för Kristus i julen.

Det politiskt korrekta är att använda termen ‘Holiday’ istället för ‘Christmas’ eftersom ordet ‘Christmas’ kan förolämpa någon eller en viss grupp människor.

Till exempel vid universitetet i Mississippi ändras en årlig semesterns fest som kallas ‘Grand Ole Christmas’ till ‘Hotty Toddy Holidays’ eftersom det tidigare namnet antyder för mycket kristendom på campus.

I Knoxville rådde University of Tennessees Mångskommitté att semesterpartier inte skulle vara julpartier i förklädnad. Kontoret uppmuntrade parter och fester som bygger på arbetsplatsrelationer och lagmoral snarare än religion och kultur.

Det har blivit till den punkt där detaljhandelsmedlemmarna är instruerade att säga ‘Happy Holidays’ istället för ‘God jul’.

Med världen på politiskt korrekt överbelastning var jag stolt över att vara i Dogwood Park i söndags eftermiddag när medborgare i Cookeville och Putnam County kom tillsammans för en julfirande som inkluderade Kristus.

Cookeville borgmästare Ricky Shelton sa till och med att detta inte var en politiskt korrekt firande. Det är en Kristi rättvisa fest. Och det var.

Den inledande händelsen, som samordnades av lokala tjänstemän och Cookeville Leisure Services, omfattade grundläggande jultraditioner, Santa Claus och belysningen av ett vackert julgran. Men det inkluderade också trosbaserade julgranskar av flera studenter som representerade kör från 11 lokala skolor. Det inkluderade också skrifter från Bibeln och pastorer från 28 lokala kyrkor som läste historien om Jesu födelse.

Ingen protesterade. Inga lagar bröts. Ingen blev förolämpad.

I själva verket sjöng massan av mer än 6000 åskådare längs, bad och till och med tillbads öppet på en allmän plats. Det var en vacker syn att se.

I denna dag och ålder är firandet så här en sällsynt syn att se.

Jag välkomnar alla som är involverade i planering och produktion av ceremonin. Jag applåderar våra ledare för att ha en julvision som inkluderade politiker och prästerskap medan de tilltalade de unga och gamla.

När Cookeville återvände sin självständighetsdag firande efter en lång paus var jag stolt över att vara amerikansk. Efter förra söndags julprogram, är jag stolt över att vara kristen. Båda händelserna gör mig stolt över att vara en Cookevillian.

Jag älskar jul. Jag älskar vad semestern står för och allt som hör samman med det.

Jag inser också att att ha en fest som den i Dogwood Park i dagens politiskt korrekta klimat är mer än ovanligt. Det är otroligt. Det är verkligen ett julmirakel.

About the author

Moncler Jackor administrator