Miljö Kanada kallar det här

ByMoncler Jackor

Miljö Kanada kallar det här

Miljö Kanada kallar det här

Hur som helst du har klippt den, har Ottawa varit en soaker i 2017 hittills, säger Canadas favoritvatherman, och David Phillips har siffrorna för att backa upp det.

Phillips tog flera synpunkter på Ottawa vår och sommar väder, lägga Gå Ner ett Kilo I Veckan upp vad som har hänt sedan 21 juni, vad helgerna har sett ut, totalt antal dagar med regn och mer.

mest eländiga perioden (var) från 15 juni till 2 juli. Det är en sträcka på 18 dagar. Det regnade på 18 raka dagar, ärlig. Det var nästan som vatten tortur testet. (Ett par av dessa belopp var endast spår, men de flesta var inte. Kanada Day hade 42 millimeter.)

dagen fördjupade vädret: Det såg ut att det skulle bli en paus i det och i slutet av dagen fick du lite regn.

Sedan den 1 januari har vi haft 659 millimeter regn (ej snöräkning), medan det normala är 343 millimeter. Detta blåser förbi den föregående posten med mer än 100 millimeter. Records dateras tillbaka till 1872.

notera rekordet omfattar hela juli till 31 juli, säger Phillips. droppe av regn från denna dag fram till 31 juli lägger bara till mer på posten.

Sommar som tas på egen hand är lika våt.

Den första sommardagen (21 juni) 21 dagar totalt, 17 var våta och fyra torra (ingen av dem helger eller helgdagar) och ingen över 30 C skrev han i en kort sammanfattning av vår Gå Ner I Vikt På En Vecka eländiga sommar.

bara 11 dagar i juli är månaden redan 19 procent våtare än normalt.

Och vi vet alla hur helgplaner har tvättats ut. Här varför:

lev för helgerna, säger Phillips. 1 maj har det varit 22 lördagar och söndagar och semester på måndagar. Av de 22 var endast fyra torra och ingen var över 30 C.

Detta kommer på toppen av en våt vår.

Sedan april har Ottawa haft 563 millimeter regn. Normalen är 266 millimeter. Skivan till slutet av juli var 480 millimeter år 2009.

har regnat hårt och ofta skrev han i sin sammanfattning. till förra året. Totalt regn från 1 april till 11 juli: 2016, 169 millimeter; i år 563 millimeter. Antal dagar med regn: 36 år 2016 jämfört med 63 dagar år 2017. Räknar inte spår.

Förra sommaren hade vi fem dagar före detta datum med minst 10 millimeter regn. I år har vi haft 20 dagar. Denna sommartemperatur har varit ungefär en grad under normal.

Varför? Skyll det på jetflödet.

Den snabba strömmen i luften med hög höjd bör vara bra norr om oss på sommaren, vilket gör att södra luften kan täcka vårt område. Istället strömmar strålströmmen i närheten av vår region.

kan ha en riktig blandad väska dag efter dag, vecka efter vecka. Stormen snurrar bara runt och runt. De slår inte och kör, så du Går Man Ner I Vikt får tre eller fyra eller fem dagar av samma väder, aldrig riktigt varmt. Sedan flyter den och en annan flyttas in.

Miljö Kanada modeller visar en uppvärmningsutveckling i slutet av juli och augusti. Det kan medföra torkförhållanden, säger Phillips, men släcker inte ditt paraply.

About the author

Moncler Jackor administrator