Miljö och sociala hälsofrågor PHE e

ByMoncler Jackor

Miljö och sociala hälsofrågor PHE e

Miljö och sociala hälsofrågor PHE e

GUAPO syftar till att minska effekterna av luftföroreningar i städer genom att dela med sig av god praxis runt om i världen. Det initieras av borgmästaren i Paris och lanserades på Clean Air Forum som hölls i Paris den 16 17 Gå Ner I Vikt På En Vecka november 2017. Utrustad med en orienteringskommitté och en vetenskaplig kommitté är GUAPO ansvarig för att dela kunskap om luftförorening och dess effekter på hälsan . Det kommer också att identifiera och övervaka framstegen när det gäller att minska stadsföroreningar och dess hälso- och miljöpåverkan. GUAPO är en ideell förening med sitt sekretariat i Paris, Frankrike.

Vid detta tillfälle utnyttjade borgmästaren i Paris, Anne Hidalgo, möjligheten att tillkännage Paris ‘engagemang för att ansluta sig till BreatheLife.

Mer än 80% av världens befolkning är utsatt för minst en vektorbåren sjukdom och mer än hälften är i riskzonen från två eller flera. Att erkänna behovet av att genomföra relevanta vektorkontrollåtgärder som går utöver hälsosektorn och stärker multisektoriella tillvägagångssätt, WHO har utfärdat en politisk kort, Att hålla vekten: bostadsförbättringar för vektorkontroll och hållbar utveckling.

Beviset visar att bostäder av dålig kvalitet och försummade peri-inhemska miljöer är riskfaktorer för överföring av malaria, arbovirala sjukdomar (såsom dengue, gul feber, chikungunya, Zika virus sjukdom), Chagas sjukdom och leishmaniasis.

I policyn beskrivs effektiva bostadsinterventioner som skärmfönster, dörrar och takfönster, genom att montera tak och genom att minska vektorerna ‘inomhusgolv och avelsplatser, som sprickor och sprickor i väggar, golv och tak, förhindrar vektorburna sjukdomar. Dessa insatser hjälper till att minska sjukligheten, dödligheten, människans lidande och därmed främja ekonomisk tillväxt och välbefinnande och bidra till fattigdomsminskning.

De uppdaterade WHO-riktlinjerna för användning av jodsköldkörtelblockering rekommenderar att man tillhandahåller stabilt jod till personer mellan 0 och 18 år, om de riskerar att bli utsatta för radiojod, som en akut skyddsåtgärd precis före eller under en radiologisk eller nukleär nödsituation . Inandning av luft eller konsumtion av mat och dricksvatten förorenat med radioaktivt jod under en nukleär olycka leder till intern strålningsexponering, vilket ökar risken för sköldkörtelcancer för yngre människor.

Jodsköldblodsblockering bör tillhandahållas inom ramen för en motiverad och optimerad skyddsstrategi. Den fokuserar på folkhälsoaspekterna vid planering och genomförande av jodsköldblodsblockering i en nödsituation, såsom dosering och tidpunkt för administrering, negativa effekter av stabil jod, dess förpackning, lagring och distribution.

En särskild session i WHO: s direktion hölls i Genève för att diskutera utkastet till trettonde generella arbetsprogram 2019 2023 (GPW13). Medlemsstaterna hade möjlighet att lämna sina synpunkter på utkastet till GPW 13 som kommer att informera utarbetandet av en reviderad version som skall behandlas av direktionen vid dess 142: e session som hålls den 22-27 januari 2018. Det är hoppas att GPW 13 kommer att antas vid den sjuttios första världshälsoförsamlingen i maj 2018.

Direktionen består av 34 hälsoexperter, vilka varje utsetts av en medlemsstat som har blivit vald för att fungera av Världshälsoorganisationen. Medlemsstaterna väljs för en treårsperiod. Direktionen har den dubbla rollen att lägga fram förslag till hälsoförsamlingen och se till att de tidigare hälsoförsamlingarnas politik träder i kraft. Den förbereder också dagordningen för Världshälsoorganisationen.

Den särskilda sammanträdet vid direktionen ägde rum den 22 23 november 2017.

Idag lever 4,5 miljarder människor utan en hushålls toalett som säkert hanterar sitt avfall. World Toilet Day är en dag för att öka medvetenheten om alla människor som inte har tillgång till en toalett och inspirera åtgärder för att hantera den globala sanitetskrisen.

Årets tema för World Toilet Day var avloppsvatten. Säker hantering av sanitet och säker användning av avloppsvatten och bortskaffande av excreta är grundläggande för att skydda folkhälsan. År 2030 syftar de hållbara utvecklingsmålen till att nå alla med sanitet och halvera andelen obehandlad avloppsvatten och öka återvinningen och säker återanvändning.

För att lära dig mer från WHO-fakta, videor och verktyg om sanering, avloppsvatten och hälsa, följ länkarna till: SDG-övervakning, Planering av sanitetssäkerhet, Antibiotikaresistens, Försummade tropiska sjukdomar och Diarrésjukdom.

National Health Workforce Accounts (NHWA) syftar till att tillhandahålla kortfattad information om situationen för hälsoarbete och trender i ett land. för att underlätta standardiseringen av ett informationssystem för hälsoarbete och att stödja spårning av mänskliga resurser för hälsopolitisk prestation gentemot allmän hälsodekning.

På det nationella hälsovårdsverket står ett antal moduler relaterade till utbildning och utbildning och ackreditering för att stärka nationella hälso- och sjukvårdssystem och förbättra hälsoeffekterna. Information från modulerna bidrar till att vägleda och informera insatser för att omorientera och förmedla hälsovårdsarbetet mot att ta itu med de sociala determinanterna för hälsa, hälsofrämjande åtgärder, förebyggande av sjukdomar, primärvård och att erbjuda människor centrerade, integrerade och samhällsbaserade tjänster bland de andra. Indikatorerna inkluderar:

standarder för sociala determinanter av hälsa [pdf, 355kb]

utbildningsplaner anpassade till nationell hälsoplan [pdf, 355kb]

mekanismer för att samordna en sektorsövergripande arbetsgrupp för arbetsmarknaden [pdf, 355kb]

Hälsoarbetarkontot: En handbok lanserades under det fjärde globala forumet för mänskliga resurser för hälsa som ägde rum den 13-17 november 2017 i Dublin, Irland.

Cirka 85% av den totala globala förbrukningen av bly är för tillverkning av blybatterier och mer än hälften av den globala blyproduktionen är från återvinning. Återvinning blybatterier praktiseras över hela världen i både reglerade industrier och oreglerade, informella anläggningar. Tyvärr är blyåtervinning en viktig källa till miljöförorening och mänsklig exponering för bly. En ny publikation, Återvinning av blybatterier: Hälsohänsyn, beskriver hur bly kan släppas under återvinningsprocessen, hälsoeffekterna av blyexponering, metoder för bedömning av exponering och de typer Gå Ner I Vikt Snabbt Piller av kontrollåtgärder som behövs för att förhindra både utsläpp och exponeringar. Denna publikation finns Gå Ner I Vikt Snabbt på engelska, franska och spanska. En broschyr som sammanfattar huvudpunkterna, Återvinning av använd blybatterier: Kort information om hälso- och sjukvården finns också på de sex officiella språken.

About the author

Moncler Jackor administrator