Miljontals kinesisk semester för Lunar-helgdagar

ByMoncler Jackor

Miljontals kinesisk semester för Lunar-helgdagar

Miljontals kinesisk semester för Lunar-helgdagar

Miljoner har börjat åka hem från Peking till Lunar New Year, men många i år kommer inte att återvända Gå Ner I Vikt På En Vecka eftersom Kinas kapital blir alltmer ovälkommen för invandrare från provinserna som en gång driver sin ekonomi.

Crowds som transporterar paket och resväskor och paket med snabbnudlar som samlats i Peking West Railway Station lördag, väntar på att packa färdiga tåg före den viktigaste semestern på den kinesiska kalendern.

Bland dem var lördag Li Wen, en 47-årig restaurangarbetare och en av många Peking-invånare som köpt en envägsbiljett inför en kampanj av rivningar som har gjort livet omöjligt för många av stadens invandrare.

Passagerarna packar in i ett trångt tåg under 26 timmars resan från Peking till Chengdu, eftersom de går hem före månens nya år

FRED DUFOUR, AFP

Hon flyttade till huvudstaden för tio år sedan för att tjäna pengar för att stödja sin dotter, som nu går på universitet i Chengdu.

Men många invandrare som henne är inte längre Går Man Ner I Vikt välkomna i den överfulla staden, som syftar till att locka sin befolkning till 23 miljoner år 2020 och sönder 40 miljoner kvadratmeter illegala strukturer, främst butiker och bostäder för låginkomstboende.

‘Jag kom till Peking för att arbeta för att lönerna i huvudstaden är mycket bättre än någon annanstans. Men i mitt grannskap har många av hutong-byarna redan grävts ned, säger Li till AFP.

‘Jag vann’ inte kunna överleva i staden om jag behöver betala tre gånger mer att hyra i en normal lägenhet, ‘sa hon.

Andningsutrymme

Resenärerna måste vara hemma vid torsdagen för att inleda det nya året på fredagen. Men att komma dit är en prövning.

På en 28 timmars tågresa från Peking till sydvästra staden Chengdu var det bara de lyckliga passagerarna som kunde sitta fast.

Många måste stå för hela resan, täppa till gångarna. Måltider på plastbrickor skickades från passagerare till passagerare.

För att få lite andningsutrymme i de heta och täppta vagnarna stod några personer på platsen och undersökte scenen nedan.

Men få klagade. De passerade tiden att spela på smartphones, dela mat och chatta med medpassagerare. Även barnen stannade mestadels tyst.

Människor sover i restaurangbilen under tågresan från Peking till Chengdu, eftersom resenärer reser hem Gå Ner I Vikt Snabbt från huvudstaden före månens nya år

FRED DUFOUR, AFP

Ändå var stämningen i matsalvagnen dyster trots de glada röda och guldmanska nyttårsdekorationerna. Liksom Li, planerar några av de som fylls i tåget att återvända till Peking när 15 dagars festival är över. De kallar det ekonomiskt uppgradering, säger Pablo Wang i Kina Labour Bulletin.

‘Många invandrare går hem igen.

Brandsäkerhet är ett stort problem i stadens billiga migrerande bostäder, som ofta har Jerry riggerade elektriska ledningar och brist på nödutgångar.

Men den brutala effektiviteten av rivningarna och massutsläppen under det senaste året har provocerat ett ovanligt offentligt urval som har satt tjänstemän på kanten.

Tre miljarder resor

Trots att de har förvandlats till periferin har invandrare behållit Kinas ekonomi humminghantering det tråkiga, svåra, smutsiga och ibland farliga arbetet som stadens fasta invånare misslyckas med.

Branscher som konstruktion, hushållsarbete och sanitet är nästan helt bemannade av invandrare. Deras utflykt från Peking tog ett vägtull på stadens tillväxt förra året, vilket avtog ett år tidigare.

På söndagen rapporterade transportansvariga en liten minskning av antalet resor som gjordes under de första tio dagarna i årets semesterresa. Kinesiska passagerare gjorde 732 miljoner resor med järnväg, väg, vattenväg och flygplan från 1 februari till 10 februari tre procent från förra året.

Transportministeriet tilldelade droppen till universitetsstuderande och migrerande arbetstagare som återvände hem innan rushen började.

About the author

Moncler Jackor administrator