Mina traditioner gör det jul

ByMoncler Jackor

Mina traditioner gör det jul

Mina traditioner gör det jul

Kör hemma, jag stöter på en jätte uppblåst jultomten som svävar i eftermiddagsbrisen. En annan Gå Ner I Vikt På En Vecka gård är täckt med en nativitetsscenen nära livsstilen, och runt kurvan är ett utomhuscederträd laddat med mångfärgade ljus röda, gröna, gula och blåa. Körbanor är fodrade med armaturer, dessa LED-ljus täckta med pappers lunchpåsar. Och min nya favorit, de utomhus halogenljus som bobbar och dansar över hela huset.

Det verkar finnas stor tvekan om när folk först firade julen denna årstid. Massor av historiker säger att 25 dec valdes i AD 336 eller däromkring. Mest överens om att kyrkan valde vintersolståndets tid, en traditionell festtid, för att de inte kände till Jesu faktiska födelsedag.

Det första omnämnandet av det moderna julgran kom från Lettland år 1510, men de som studerar de heliga människornas liv ger Martin Luther krediten. På julafton om samma år dekorerade Luther ett gran med ljus för att se ut som ‘stjärnorna i Guds Himmel’. På natten före julen inrättade tyskarna en vintergrön draperad med äpplen som representerade Eden. tillsatt nötter, datum, pretzels och papper blommor. Barn samlade dem nästa morgon.

Tyska bosättare kan ha introducerat julgran till Amerika så tidigt som 1700-talet. Storbritannien har sin julgranstradition till tyska prins Albert. År 1841 gav han en till sin fru, Drottning Victoria, och julgranen blev en nationell institution.

Då kom början på några bra gamla amerikanska jultullar. Nästan alla familjer har vissa långa etablerade traditioner, och vi skulle inte ändra vår tid av hedrade praxis för någonting. De är oskrivna lagar, så mycket en del av oss är vi knappt medvetna om att de existerar.

I min familj har vi alltid öppnat gåvor på julafton och vi slukade festen vid middagstid. Andra familjer öppnar presenterar och njuter av måltiden på julafton. Det är kalkon i stället för skinka och paj istället för tårta. Vissa kan ha båda. Som en liten tjej kunde vi välja en present att öppna på julafton, men resten var tvungen att vänta till julmorgon efter att vi hade undrat över våra jultomtenskatter. Vi lämnade en skiva chokladkaka till jul på helgen natten före jul, och plattan var alltid ren nästa morgon.

Jag tar min julritualer för givet. Mina metoder börjar utan en tanke. Jag gräver ut min ‘Merry Christmas, Johnny Mathis’ CD och håller den i boomen. Det har varit min favorit semestermusik sedan jag var en goofy 15 år gammal och köpte mig LP-albumet på Herbert Music på Magnolia Avenue med kontanter som jag sparade för presenter. Andra kanske föredrar Mormons tabernakör, Bing Crosby, Mariah Carey, Johnny Cash, Elvis, The Beach Boys eller Amy Grant. Men det är vana för mig. Jag anser aldrig annat val.

Som vuxen började jag läsa julfiktion. Jag börjar i november med Miss Read s tre noveller, ‘No Holly for Miss Går Man Ner I Vikt Quinn’, ‘The Christmas Mouse’ och ‘Village Christmas.’ På julafton, medan andra läser ‘A Christmas Carol’ Gå Ner I Vikt Snabbt eller ‘The Polar Express, ‘Emily och jag bygger en eld och delar’ The Mole Family Christmas. ‘Jag blir aldrig trött på att Harley, Delver och Emma upptäcker’ The Fat Man in the Red Soot ‘. Och jag väntar, nästan andfådd, för S. Claus att ta med dem ett teleskop så att de kan beundra stjärnorna.

About the author

Moncler Jackor administrator