Minden sprider ut semester jubel med utökad festival

ByMoncler Jackor

Minden sprider ut semester jubel med utökad festival

Minden sprider ut semester jubel med utökad festival

MINDENThe Minden Chamber of Commerce har tagit sin traditionella dagslånga julkändisarfirande dagen efter Thanksgiving och förvandlat den till ett nio dagars program som sparkar av semestern.

En dag full av välbekanta aktiviteter på Går Man Ner I Vikt Black Friday kommer att följas av mer än en vecka med ytterligare evenemang i och runt affärsdistriktet i centrala.

Marcy Brandt, kammarepresident, sa att gruppen bestämde sig för att expandera festivalen som ett sätt att bygga på framgången för en extravaganza för 2015 som markerar 100-årsdagen av semesterbelysning på torget.

När vi såg hur mycket spänning genererades i vårt samhälle under våra Century of Lights aktiviteter förra året visste vi att vi inte kunde bara gå tillbaka till hur vi hade gjort Går Man Ner I Vikt saker tidigare, sa Brandt i en pressrelease. Vi ville se till att vi fullt ut omfamnade titeln The Christmas City, som vi är så stolta över. Så jultraditionsfestivalen verkade bara som en stor kompromiss mellan vad vi gjort de flesta åren och vad vi gjorde 2015.

Minden fick titeln The Christmas City för decennier sedan genom att främja sin centrumbelysningstradition. Tusentals färgade semesterlökar täcker Kearney County Courthouse och utstrålar genom torget och de omgivande affärsgatorna.

För att komplettera ljusen sponsrar kammaren tre årliga föreställningar av världens ljus, en original utställning på torget som berättar om den bibliska berättelsen om Jesu födelse.

Under de här åren är 30 minuters uppträdande för lördag och 4 och 11 december i den mörka kvadraten och avslutas med en seriös ljusexplosion. Gemenskapens volontärer fyller de skådespelande delarna, med berättelsen och ljudspåret som levereras via högtalare för den offentliga adressen. Nebraska Ave. och Mrs. De som deltar bör ta med en nonperishable matobjekt till Food Bank. Colorado Ave. Gratis donations donationer accepteras av de frivilliga organisationer som tjänstgör som värd. Måndag till fredag. 30 november kommer Food Truck Night på torget.

Hantverksmässan kommer också att vara öppen lördag och söndag i köpcentret. under hantverksmässan.

Den 28 november planeras en semesterutgåva av Family Story Time på Jensen Memorial Library, 443 N.

2, 3 och 4, presenterar Minden Community Players varje julhistoria någonsin berättat (och då lite!) Går Man Ner I Vikt På operahuset. Dec. 3 och 4.

Den 3 och 4 december kommer ett Pop Up Art Gallery att visas i Minden Mall.

Andra händelser den 3 december inkluderar den årliga julstaden 5k Run och Little Elves Run sponsrad av kammaren. Registreringen kommer att vara på Westminster United Presbyterian Church, First Street och Colorado Avenue.

About the author

Moncler Jackor administrator