Mindful äta under semesterperioden

ByMoncler Jackor

Mindful äta under semesterperioden

Mindful äta under semesterperioden

HomenewsHeadlinesBygones för 15 mars 2018Text av regeringens Dayton slutliga tillstånd av staten adressAccess till drivrutin mobiltelefon ifråga efter 2016 krasch som dödade 2 Mounds View High girlsWoman dömd till 180 dagar i fängelse i YouTube stunt som dödade pojkvänDayton ser tillbaka, framåt i hans sista State of State talesportHeadlinesPrep playoff schedulePrep flickor basket: Grand Rapids går förbi Heliga AngelsCollege kvinnor basket: Gustafson, Lindstrom är Wisconsin nordliga stjärnorCollege män hockey: Bulldogs målvakt tränare Nicklin är mannen med den magiska touchHockey framtiden ser bra ut som ungdoms deltagande växer i ND, MinnesotafeaturesHeadlinesBrew Med ett besättning: Kvinnor spenderar dag att lära sig om hantverksölindustrinDave Hoops-kolonn: Blandning av öl kan vara konstnärlig och teknisk, eller smakfullt och roligtKonsert recension: Styx, REO Speedwagon, Don Felder drar av retro utan att vara reliker. Traditionellt överklagande: vid 100, tolv heliga Apostlarnas grekisk-ortodoxa kyrka är lika ortodox som någonsin, men inte som Grekisk Beverly Godfrey-kolumn: Fortfarande i mina komfortzonoutdoorsHeadlinesMinnesota man och fru Pat och Nicole Reeve förfölja Viktminskning Tabletter framgång i utomhus TVMN DNR Weekly Report Wisconsin tillkännager först klara älgjaktBeargrease-mästare Ryan Redington faller ut av IditarodSnowmobiles, walleyes och liv av fisk på Lake of the WoodscommunityHeadlinesFaces för 11 mars 2018Petsar i veckan för 13 mars 2018Grandma Brag BookMentor DuluthYour SportsFesten kan vara en tid för familj, tradition och mat ibland, mycket av det.

Och det är inte begränsat till bara semestern. Med Thanksgiving, New Years, Valentine’s Day, ‘It’s always holiday time’, säger Karen Johnson, klinisk dietist på St. Luke s. Det är därför Det är bra att ha perspektiv på hur och varför vi äter.

‘Vi måste äta för att överleva’, säger LaTina Else, licensierad psykolog på St. Luke s. Det ger kroppen de näringsämnen som behövs. Gå Ner I Vikt Snabbt Vi tar in vad vi behöver, vi lagrar extra i fett och vi eliminerar avfall. ‘ Det är så viktigt att upprätthålla mänskligheten, att våra kroppar har flera budbärare för att äta. ‘

Det inkluderar kemiska och miljömässiga signaler, varför vi svarar på synen och lukten av mat. Det finns också psykiska och vanliga skäl, till exempel att äta ett mellanmål efter arbetet eller när du tittar på en viss TV-show.

Overeating händer när vår biologiska programmering kombineras med vår matrika miljö, sade Else.

Vi äter när vi firar, när vi ‘är uttråkad, när vi’ är ledsna, oroliga och vi associerar mat med människor, platser och evenemang. ‘När vi tänker på mormorens fyllningsrecept, har vi ett känslomässigt svar på det minnet och kan komma ihåg smaken, lukten och konsistensen av maten’, sa Else via e-post.

Vi äter också för komfort och tradition. ‘Om det bara handlade om att få näringsämnen i, skulle vi vara nöjda med en mindre mängd’, säger Johnson. Det omedelbara nöje att äta är igenkännligt för oss alla, tillade hon.

Fysiologiskt rymmer den vuxna magen ca 2 4 liter, och den sträcker sig och expanderar, men våra hjärnor mottar inte ‘I’ m full ‘-meddelandet snabbt. Det tar cirka 30 minuter för hormonal signalen att nå hjärnan. Och Går Man Ner I Vikt även om det slår hjärnan, kan det förbises.

‘Ibland är vi så kopplade från våra fysiska kroppar, att vi inte känner igen signalerna,’ sa Else. Om det finns ett övermålningssätt, kanske du inte märker mättningssignaler och skjuter förbi dem tills du är överdriven full.

Är det ett problem?

Omedelbara effekter av övermålning är bukbehov, säger Johnson och tillägger att om du äter mycket i kväll, får du inte omedelbart 10 pund. ‘Det finns enorma hälsoeffekter för att inte äta tillräckligt,’ tillade hon.

About the author

Moncler Jackor administrator