Mining magnate Frank Giustra tar en paus från att producera Blade Runner uppföljare för att återvänd

ByMoncler Jackor

Mining magnate Frank Giustra tar en paus från att producera Blade Runner uppföljare för att återvänd

Mining magnate Frank Giustra tar en paus från att producera Blade Runner uppföljare för att återvända till sin första kärlek

Det kanadensiska gruvan Maverick senaste målet är en underjordisk plåster av röd jord i sydvästra Mexiko. I januari köpte sitt nya företag, Leagold Mining Corp., Los Filos-gruvan från Goldcorp Inc. för 350 miljoner US-dollar. Det var de öppna groparna som slog ut 200 000 plus ounces av den ädla metallen som fick denna uppmärksamhet. Det var den oanvända insättningen som sträckte sig ungefär 600 meter under. Just tittade på det och tänkte: Det här är en juvel, Giustra, 59, sa i en intervju på hans centrala Vancouver kontor, där en George Rodrigue blå hund målning hänger vid ingången. Planen är att använda Los Filos för att bygga större guldproducent de närmaste två, tre, fyra år, säger han. världen förändras dramatiskt, jag tror att vi drar av det. har en rekord för att hitta gnistan i smutsen. Han använde det han kallar växa genom förvärvsmodell för att hjälpa till att bygga Endeavour Mining Corp samt en föregångare till Goldcorp, som nu är en av de största guldproducenterna och Leagolds största aktieägare. Under sin fritid grundade han Lions Gate Entertainment Corp, som blev en av världens största oberoende studios.Giustra spenderar nu cirka 20 procent av sin tid på att försöka växa sin rikedom över en rad intressanta intressen från en italiensk olivodling vars oljor har blivit röstade bland planeten bäst, till Thunderbird, filmproduktionsbolaget bakom den kommande Blade Runner-uppföljaren. Huvuddelen av Giustra-tiden spenderas genom att försöka ge pengar bort i samarbete med Bill Clinton, en nära vän och George Soros. Vancouver-baserade Leagold markerar en återgång till resurssektorn efter ett halvt decennium, medan finansieringen av nya projekt hade torkat upp mitt en utvidgad nedgång i råvaror. Sedan början av 2016 har Giustra även förvärvat insatser i NewCastle Gold Ltd. och Sandspring Resources Ltd., som utvecklar guldminor i Kalifornien och Guyana, och Litium X Energy Corp., en explorer som söker i Argentina och Nevada för den metall som används i el bilbatterier. av alla pengar som genererar saker jag gör, det är min favorit och den jag förstår bäst, säger Giustra. Förutom hans affärsintressen är Leagold den som för närvarande fick sin uppmärksamhet. Begravd under sina två öppna gropar är El Bermejal, en underjordisk deponering som har potential att producera ytterligare 1,39 miljoner ounces över åtta år på ungefär hälften av kostnaden, 439 dollar per ounce. Att eftersom lite mer än en ramp måste byggas för att utnyttja El Bermejal reserver, är allt som behövs redan byggt för Los Filos. El Bermejal kommer att börja producera år 2019, enligt Giustra.wasn tittades på det sättet av Goldcorp eftersom de var inriktade på mycket större saker, säger Giustra. varför de sålde det till oss, och jag tror att vi köpte det till ett bra pris. föddes i Sudbury, Ontario, till en fattig invandrarfamilj och tillbringade sin barndom i Italien, Argentina och Texada Island utanför British Columbia-kusten medan hans far slog i gruvor som en borrare och blaster. tyckte inte om att ha pengar, säger han. När han börjar i klass 6 säger han att han började hitta sätt att tjäna pengar genom att klippa gräsmattor, leverera tidningar och avrunda upp dåsiga kycklingar på kvällen fyra till en hand och ladda dem på en lastbil, en foul luktande jobb för vilket han föll om $ 2 en timme. Han har en förmåga för både framgång och kontrovers. Han grundade Lions Gate, som bakade filmer som anses vara riskabla av Hollywood majors. Han kastade sig in i olivoljebranschen eftersom han, som han berättade för en hund i hundratals i januari, av passion för mat. Det är bättre än kön om du inte vegan. sammansatta insatser i en koppling av uranfastigheter i Kazakstan 2005 för att bilda UrAsia Energy Ltd., som två år senare var inblandad i en sammanslagning med Gå Ner I Vikt Snabbt flera miljarder dollar. Den överenskommelsen landade honom i kontroverser efter media rapporter att han kanske har gynnats av Clinton politiska inflytande i den centralasiatiska nationen. Giustra har upprepade gånger nekat på anklagelserna. Han erkänner också olyckligtvis hans misslyckanden, inklusive en investering i en West Coast sablefish gård som gick under: förlorade mycket pengar även för mig. Federal Reserve-ordföranden Janet Yellen och hennes föregångare som cirkushundar som pumpade pengar i det finansiella systemet, stärkte kassaflödena av företag och gjorde det möjligt för de rika att binge på fastigheter, lager och konst. Han tror att västerländska regeringar vill att deras medborgare samlar guld eftersom det signalerar en förlust av förtroende och stöds av priset på Wall Street-banker som inte gillar metallen eftersom det ger några möjligheter att generera avgifter. Vid en konferens 2014 i Vancouver, Giustra lambasted Goldman Sachs Group Inc. chefsstrategi Jeff Currie för att förutspå att guld skulle dunka till US $ 1 050 per ounce i slutet av året. Giustra sa vid den tiden om analytikeren hade fel, borde han vara skyldig att stå i mitten av downtown Vancouver Robson Square damerunderkläder och sjunga Patsy Cline Wrong. Currie prognosen var av med ett år, med spot guld bara Går Man Ner I Vikt faller under $ 1 050 i slutet av 2015 innan det skarpt klättrade igen. ‘Jag kommer aldrig bli en miljardär’, varför jag så guld troende: Det är den enda riktiga valutan som alla accepterar att du kan späda ut och du kan skriva ut, säger Giustra, med hänvisning till den globala skuldpile med flera miljarder dollar som samlats av regeringar, hushåll och icke-finansiella företag sedan 2000. av detta tryck av pengar gjorde många människor rika, det gjorde bankerna rika , men det hjälpte den allmänna ekonomin. och Europe.Giustra säger att han har mycket Gå Ner I Vikt Snabbt mer guld än en traditionell finansiell portfölj, men avstår från att ange hur mycket. Han avslöjar inte hans nettoförmögenhet, men bestrider en gemensam karaktär som han är miljardär.

About the author

Moncler Jackor administrator