Mining och de tolv dagarna av jul

ByMoncler Jackor

Mining och de tolv dagarna av jul

Mining och de tolv dagarna av jul

Jag kan inte bekräfta på webben att den här historien om ursprunget för julens tolv dagar är korrekt, men här är historien ändå. Fram till omkring 1500-talet var kalendern inte synkroniserad med månen och solåret och omkring 1500 korrelation mellan årstiderna och tiden på året hade blivit ojämn. I synnerhet påsk var i fara för att bli en sommarfestival. Detta störde kyrkan, så Pope Gregory reformerade kalendern, huggning av tio dagar. Detta gjorde påsk en vårfestival igen och allt var bra.

Naturligtvis skulle engelska inte göra vad en paus berättade för dem att göra; i ytterligare 150 eller så år fastnade de på den gamla romerska kalendern, och föredrog kejsarskriften. När de kom omkring för att sätta kalendern i linje med solen och månen, var det inte så mycket som omkring elva eller tolv dagar. Så det var jättebra att göra de första julkonservativa skrikande att himlen var upprörd av att inte fira den rätta dagen och liberalerna påpekade att vetenskapen skulle råda över dogma. Argumentet om när du ska fira jul varierade över tolv dagars skillnad som introducerades av denna nya papistalkalender. Vetenskapen vunnit och nu har vi tolv juldagar som ett eko av denna tvist: så bra en period som helst för att hålla upp dekorationerna. Och skriv om konsekvenserna av gruvdrift till nöjen av säsongen snart till slut.

Jul i Sydafrika (och Australien) är mitten av sommaren: varm, torr och solig. Min allmänna påminnelse är att simma, sallader och lata i solen. Denna fest var förnuftig, antar jag, när jag trodde på jultomten och de presenter som han tog med. När den här förklaringen bleknade och söndagsskolan introducerade idén om den heliga nativiteten, kom en ny anledning till att fira i mitten av sommaren. Men eftersom alla myter blev en historia, fanns det ingen motivering annat än att det var något britterna gjorde. De böcker och tidskrifter vi läste kom från England och de var fulla av julsnö och varm mat. Med ingen erfarenhet av snö, kyla eller varm mat, slutade jag slutligen julen var bara en av de saker som britterna gjorde.

Bland böckerna från England var The Christmas Carol. Allt jag kommer ihåg av historien är hur kallt och mörkt var Scrooges kontor och den glädje som huvudpersonen tog i några ljus kasta en mörk glöd. Även då måste jag ha varit en curmudgeon, för jag har inget minne om upplysningen spöken tog med sig en rik gammal man. Jag undrade varför Tiny Tims pappa inte gick och fick lite kol som våra tjänare gjorde från avfallshallen i området där vi bodde.

Vår första jul i Nordamerika var i Tucson och där var det varmt och torkat allt om det var helt rimligt och bekant. Bo i New Mexico tog vi en julklappstur till Carslbad Caverns. Och jag gick ner WIPP-axeln i de kalla grottorna i en saltkupol. Institutionen för energi. Jag kan fortfarande inte förstå varför vi slösar bort pengar i Nevada som spelar på Yucca Mountain när WIPP är igång. Radioaktivitet känner inte igen skillnaden mellan civilt och militärt ursprung. Tyvärr, jag glömde Nevada är där du spelar juridiskt.

Det var först när vi kom till Vancouver som jag insåg jul är verkligen en vinterhändelse. Jag minns att det var fruktansvärt kallt i dessa dagar, så mörkt och kallt. Jag måste ha blivit van vid temperaturen eller den globala uppvärmningen har förbättrat saker, för nu är det ganska mjukt ute trots vindarna som håller på att blåsa ner sakerna. Jag behöver knappt köra den gasdrivna värmaren. Visserligen har jag flyktat från Iowa’s bittande kyla och en kärnkraftdriven elvärmare.

Poängen med allt detta personliga minne om jul är att saker har blivit bättre sedan Dickens skrev. Nu har vi anständigt kraft att värma våra hem och kontor, och vi gör pengar för att utveckla flera nya energikällor och vi driver våra rekordhållande aktiviteter med datorer och inte pennor. Vem i deras riktiga sinne skulle verkligen vilja leva som Tiny Tim och familj? Trots att de hittade julens ande. Personligen föredrar jag kraften vid julen och firar härmed gruvorna och gruvarbetarna som ger oss den kraften.

Det andra föremålet på min jules önskelista är detta: Revisit Viktminskning Tabletter WPP-projektet i New Mexico. Det finns en axel som du kommer ner i den svala saltkupolen och ner som avfallet från år av DOE-aktiviteter rör sig för att bli entombed.

Jag tänkte på den axeln och axelbänkarna som samlade med min far på (gräsmattan) bowlinggröna under de varma semestersäsongerna för att dricka och skämta om saker som gick fel när de avancerade bara en annan guldgruva och hur de klarade sig. Jag tänkte på de dagarna också när jag läste rapporter om översvämningen av Cigar Lake uran-gruvan. 27, sa bolaget torsdagen. Den Saskatoon-baserade gruvan sade besättningar borrade ett hål och avslutade nästan en sekund innan de lämnade en semester paus. ‘Borrning genom Athabascas sandsten har varit mer utmanande än förväntat, säger Cameco: s huvudoperatör Terry Rogers i ett uttalande. ‘Men den erfarenhet vi får i de första hålen förväntas öka framstegen i framtiden.’ Cirka 18 hål planeras, inklusive fyra för att ta bort vatten från gruvan. Fas 1 av planen innebär att borrning hål till källan för vatteninflödet och pumpning i betong. Det kommer att följas av avlägsnande av vatten från underjordiska områden, markfrysning i inflödet, återställning av andra underjordiska områden och återupptagande av minutveckling. Företaget hade ursprungligen hoppats att Cigar Lake-produktionen skulle börja under 2008. Men i april översvämmade vatten en axel vid projektet som huvudsakligen användes för underjordisk ventilation under produktion efter att en ventil bröt så att vatten gick in i axeln. Och sedan i oktober misslyckades två massiva skottor att hålla tillbaka vatten från en översvämning efter en stenglidning i en axel om en halv kilometer underjordisk som översvämmade hela gruvan och drev tillbaka sin slutförande med minst ett år och tillade ‘betydande’ kostnader till dess uppskattad pris på 660 miljoner dollar. ‘

Det finns något symmetriskt och därmed vackert, om att komma från jorden upp en axel, belysa julgran och laga kalkonmiddagen och därmed tillbaka ner en annan axel till en annan lång vila djupt i jorden. Du kan se hur skapandet myter startar.

OK. Låt oss bli allvarliga igen. Måste vara säsongen och musiken på radion som framkallar dessa musings och minnesvärden. Axelsänkning är så integrerad en del av underjordisk gruvdrift och ändå så specialiserad och svår att vi måste beundra de män och kvinnor som konstruera axlar, planaxlar och konstruera axlar. Och sist men inte minst, använd axlar för att återställa och täcka de minskade produkterna som gör värmen och nöjen till jul möjlig. Så låt oss använda en annan av de tolv dagarna av julen för att önska dem Framgången med att utveckla den nu översvämmade axeln efter deras välförtjänta julklapp.

Det tredje objektet på min jules önskelista: Hitta och läs en objektiv jämförelse Gå Ner I Vikt Snabbt Piller mellan olja, gas, vind, vatten, kol och uran som energikällor. Här är en snabb runda upp från festsäsongens press på ämnet:

‘Hotter sommardagar och torrare vintermånader har drivit klimatförändringarna i framkant av den politiska och sociala agendan, med strävan efter renare energi som utmärker en renässans för det en gång omoderna uran. Tidigare i år släppte brittiska mäklaren Hargreave Hale en rapport med titeln Too Hot to Handle eller Just Warming Upp den angivna kärnkraften är den enda trovärdiga basbelastningen för el med en beprövad rekord som kan konkurrera ekonomiskt och miljömässigt med fossila bränslen. ‘Fallet för kärnkraft stärker dag för dag’ Hargreave Hale sa. Förarna för tillväxten av kärnkraft är väl dokumenterade, de inkluderar ökad global efterfrågan på el och globala uppvärmningsfrågor och pekar på en ökande efterfrågan på kärnenergi och därmed uran. ‘

New South Wales regering kommer inte att överklaga en dom om Anvil Hill kolgruva som kan drastiskt förändra hur industrier bedömer hur de påverkar klimatförändringen. Förra månadens beslut i NSW Land and Environment Court kunde tvinga alla industrier att genomföra växthusstudier om nya projekt. Planeringsminister Frank Sartor i New South Wales sade att beslutet tycktes vara baserat på en mycket bred tolkning av miljöplaneringen och bedömningen Act. [Han] tillkännagav att konsekvenserna av beslutet skulle kunna hanteras utan en rättslig överklagande. Senator Campbell sa att regeringen aldrig skulle stödja Greens ‘bud på att bekräfta rättvisa smärtan’

En ansökan lämnades idag för en utredning av Kanadas konkurrensbyrå i den kanadensiska kärnföreningens (CNA) högprofilerade reklamkampanj som utnyttjar fördelarna med kärnkraft. Sökandena, inklusive religiösa, folkhälsa, förnybar energi och miljögrupper från hela Kanada, hävdas i ansökan att påståenden gjorda i en serie högprofilerade tv-, radio- och tryckannonser som främjar kärnenergi är vilseledande. CNA-reklamkampanjen säger, mot bakgrund av blå himmel, att kärnkraften är ‘ren’, ‘pålitlig’ och ‘överkomlig’ och att kärnkraftsproduktion ‘inte skapar växthusgaser’, ‘håller luften ren’ och är föremål för ‘stabila’ bränslepriser. Ansökan ber konkurrentkommissionären att undersöka om dessa representationer är faktiskt korrekta och om de individuellt och som helhet skapar ett vilseledande intryck av miljöpåverkan och ekonomiska kostnader i samband med kärnkraft.

En bra lagsviten är utan tvekan på de flesta juristerna i julklapp. Men jag kan fortfarande inte hitta den objektiva jämförelsen jag önskar.

Då kanske vi måste vänta till nästa jul för rapporten från den kanadensiska kommissionsledamoten för att fastställa fakta på ett objektivt sätt.

De mest gruvrelaterade sakerna som jul tog med var filmen Blood Diamonds och en lång diskussion med en elektriker som arbetar i Fort McMurray på oljesandsprojekten

Lyckligtvis Blood Diamonds handlar inte om gruvdrift trots den avancerade pressen och hype från anti diamantlobbyen. Det handlar främst om fri våld. Nu tycker jag om gott om våld i filmer i rimliga kvantiteter men den här har för mycket för min komfort. Filmen handlar faktiskt om nedbrytningen av det civila samhället och det oundvikliga våldet som medför. Miners är bara ett annat offer i en maktkamp mellan stammar och klaner och krigsherrar. Det här är en film för politikerna, inte gruvan eller diamantköparen. Jag bekänner att jag grät som Di Caprio, som låtsas vara en Rhodesian, dör när han kör den afrikanska röda jorden genom sina händer misslyckas han med att få varken flickan eller diamanten, men han får vår sympati och beundran för god skådespel.

Inte alla i min parti eller gruppen av filmare runt omkring mig skulle hålla med min bedömning. Tvärtom gjorde allt det fria våldet dem med mig och omkring mig i ravande vildar. Jag blev attackerad av en beskyddare som satt bakom mig som ropade att jag som sydafrikansk var ansvarig för de situationer som skildras i filmen. Självklart fick hans utbildning inte göra det möjligt för honom att skilja mellan Zimbabwe och Sydafrika, så vi behöver inte lägga någon särskild aktie i hans mening.

Därefter hade den polerade privatskolan, den kanadensiska tjejen, nymyntat från ett dyrt östligt universitet, en smältning och ranted och raved om gamla män som jag och hennes pappa som betalade för sina privilegier genom att arbeta i gruvor hela sitt liv. Kan inte se anslutningen själv, men filmens våld och synen på allt som blod och röda jordar och döende unga män måste ha väckt sina känslor och höjt henne undertryckt, simmering ilska många hak. Även hennes mamma spiralades in i en konstant mutter, kan inte köpa diamanter, kan inte köpa diamanter som en rosenkrans och sedan exploderas i raseri.

Det var en lättnad att hitta mig själv med en elektriker som flyger in i Fort McMurray, arbetar oljesandsprojekten i fjorton dagar och flyger sedan hem till Calgary i fyra dagar. Vid sextio år gammal är han robust och energisk och berättar att han gör $ 25 000 i månaden. Visserligen äger han sitt eget bolag och sysselsätter tre av fyra ungdomar som får 200 kronor per dag levnadsbidrag och flyger in i två veckor i taget från Vancouver. Han berättar att Går Man Ner I Vikt han är en av 80 000 personer som bor i tillfälliga bostäder i staden 160 000. Och han rekommenderade entusiastiskt att jag tar en resa för att se platsen, vistas i de lediga logi som öppnas över helgerna när folk flyger tillbaka till städer från Nova Scotia till Victoria.

Han hade inga politiska åsikter och inga stämningar eller groans. Jag nominerar honom som den kanadensiska miningaffischkillen 2006 på grundval av attityd och hårt arbete. Om det finns mer som han i Alberta är det inte konstigt att det blomstrar där. Vi önskar dem framgång 2007.

About the author

Moncler Jackor administrator