Ministern försvarar skolkalenderns förändringar

ByMoncler Jackor

Ministern försvarar skolkalenderns förändringar

Ministern försvarar skolkalenderns förändringar

Yukon-lärarförbundet (YTA) har kommit ut starkt mot utbildningsdepartementets Gå Ner I Vikt På En Vecka planerade planering för att standardisera och utöka skolkalendar inom territoriet.

Yukon Lärare ‘Association (YTA) har kommit ut starkt mot utbildningsdepartementets förslag till plan för att standardisera och utöka skolkalendar inom territoriet.

Vid en mediehändelse torsdag eftermiddag kallade YTA-presidenten Katherine Mackwood de föreslagna ändringarna en ‘knäjerkreaktion’ till ‘scathing’ 2009 års revisors generalsrapport.

Bland annat nämnde den rapporten allt från problem med elevernas ‘betyg till avbrott.

‘Det verkar som att forskningen gynnar tanken på mer undervisningstid,’ sa hon till reportrar.

‘Men stöder forskningen ett längre skolår som effektivare än en längre skoldag? Går Man Ner I Vikt Absolut inte.’

I stället för att förkorta skoldagarna till 308 minuter och förlänga skolåret, föreslår YTA att skoltiden förlängs för att rymma de 15 ytterligare timmarna av undervisningstiden som överenskommits under den senaste avtalsrundan.

Utbildningslagen ger för närvarande flexibilitet för mellan 300 och 330 minuters undervisning per dag, totalt 935 undervisningstimmar per år.

De föreslagna ändringarna skulle öka undervisningstiden till 950 per år.

‘Våra prestationsnivåer i våra samhällen är låga och många av våra elever har inte full potential, säger utbildningsminister Scott Kent i en intervju i morse.

‘Graden av examen i samhällen, tror jag, är ungefär 61 procent och 80 procent i Whitehorse.’

Lärarnas ‘förening vill också se att samhällen behåller sin förmåga att anpassa skolkalendarna för att möta deras specifika behov.

Dawson City har varit särskilt vokal mot de föreslagna förändringarna under de senaste veckorna.

Mackwood noterade att andra nordiska länder har ett liknande schema till Dawson s, som går från augusti till maj.

‘Här i Yukon och i Finland och i Norge måste vi göra hö när solen inte skiner på grund av vart vi lever,’ sade Mackwood.

‘Så vi har längre dagar att rymma det, eftersom barnen är där, de vill vara i skolan. Det speglar vår verklighet här, inte söder om 60.’

Kent noterade en standardiserad kalender skulle göra det möjligt för landsbygdsstudenter att utnyttja avståndskurser som sträcker sig från Whitehorse-skolorna. Collins Secondary School till sex elever i Carcross och två i Watson Lake.

Under andra terminen erbjuds fyra kurser till cirka 16 lantliga studenter.

Fyrtio sju studenter, 28 från samhällen och 19 från Whitehorse, är inskrivna i korrespondenskurser genom distriktskollegiet i norra British Columbia.

Chris Madden, kommunikationssamordnare för utbildningsdepartementet, sade idag att det inte är fråga om en standardiserad kalender skulle förenkla distansutbildningarna.

Han noterade till Går Man Ner I Vikt exempel att elever som startar skolan senare inte skulle behöva spela in.

Medan Mackwood inte håller med om att standardiserade kalendrar är absolut nödvändiga för distansbanor, är hennes större oro bristen på samråd.

‘Vi’ kommer på detta utan en informerad gemenskap ‘, sa hon.

Kent sade att dessa förändringar har funnits i arbetet ett år nu, uppstod först i fjol på ett möte med skolråd.

About the author

Moncler Jackor administrator