Minnesdagen har förlorat sin mening

ByMoncler Jackor

Minnesdagen har förlorat sin mening

Minnesdagen har förlorat sin mening

ANNVILLE, Pa. Allison Jaslow hörde det mer än en gång som den långa helghelgen närmade sig en glad ‘Happy Memorial Day!’ från oblivious well wishers.

Den tidigare armékaptenen och krigsveteran i Irak hade ett klart svar och berättade faktiskt att hon ansåg det en arbetshelg. Jaslow kommer att vara på Arlington National Cemetery på måndag för att delta i den årliga kransläggningsceremonin vid den okända soldatens grav. Hon kommer sedan att besöka avsnitt 60, den sista viloplanen för många tjänstemän som dog i Irak och Afghanistan.

‘Du kan se det i människornas ansikten att de är’ lite förskräckta över att de glömmer det här är vad dagen handlar om ‘, säger Jaslow, 34, som bär ett armband med namnet på en fallen kamrat.’ Kulturellt, Vi är snälla av förlorad syn på vad dagen ska innebära. ‘

Medan miljontals amerikaner firar den långa Memorial Day-helgen som den oförbundna starten på sommaren tror stränder och bakgårdsbegrillar, madrassförsäljning och sportevenemang önskar några veteraner och släktingar av fallna militära medlemmar den semester som hedrar mer än 1 miljon människor som dött betjänar deras landet skulle leda mer respekt.

Eller åtminstone medvetenhet.

‘Det är en rolig semester för människor:’ Låt oss festa. ‘Det är en extra dag på jobbet, säger Carol Resh, 61, vars son, Army Capt. Mark Resh, dödades i Irak för ett decennium sedan. ‘Det är inte så att de’ gör det av ondskan. Det har bara inte påverkat dem. ‘

Veteransgrupper säger att en växande militär civilbrytning bidrar till en känsla av att Memorial Day har överskuggats. befolkning som tjänstgjorde i väpnade styrkor under andra världskriget. Det ligger till mindre än hälften av en procent idag och garanterar fler amerikaner är inte personligen bekant med en soldat, seglare, flygare eller marin. trupper kvar i Afghanistan och Irak nästan 16 år efter 9/11.

‘Det finns många saker som arbetar mot denna speciella semester’, säger Brian Duffy, befälhavare för veteranerna av utländska krig.

‘Det gör ont,’ sa Duffy. Måndag för att komma ihåg nationens krigsdöd.

Naturligtvis ser många amerikaner redan på semestern. På Indiantown Gap National Cemetery i Annville, cirka 100 miles nordväst om Philadelphia, markerar färska blommor hundratals gravar och fält av nyuppställda amerikanska flaggor klappar i vinden. Hundratals motorcyklister dundrade in för en lördagstjänst. Vid slutet av helgen kommer tusentals människor att komma till kyrkogården för att betala deras respekt.

‘Detta är vår Super Bowl’, säger Randy Plummer, kyrkogårdens administrativ chef.

Jim Segletes, 65, en Vietnam-era Marine besöker sin svärfar, en veteran från andra världskriget som dog år 2000, sade att han tror att amerikanerna blev mer patriotiska och medvetna om militärt offer efter 9/11.

‘Alla är mer i linje med veteraner, mer än när jag var i tjänsten’, sa han.

Douglas och Rene Kicklighter, Iraks veteraner på kyrkogården med sina 10 och 12-åriga söner, sa att de tror att de flesta förstår vad semestern menar. Men de cryper också när de hör: ‘Glad Memorial Day.’

‘Det är inte lyckligt’, sa Rene Kicklighter, 37, som gick i pension från Army National Guard. ‘Det är synd. Jag försöker att vända linsen på konversationen lite och försiktigt påminna dem vad det egentligen handlar om. ‘

Memorial Day, ursprungligen känd som Decoration Day, uppfattades efter inbördeskriget som ett sätt att hedra unionens krigsdöd, med sydstaterna som avsätter separata dagar för att hedra fallna förbundna soldater. I början av 1900-talet hade semestern utvecklats att hedra alla militära medlemmar som dog i tjänst.

Vissa veteraner säger Memorial Day började vattnas ner för mer än fyra decennier sedan när kongressen ändrade datumet från sin traditionella 30 maj till den sista måndagen i maj för att ge Gå Ner I Vikt På En Vecka människor en tre dagars helg. Att argumentera som förvandlade en högtidlig minnesdag till en som hör samman med fritid och rekreation, veteransgrupper har länge förespråkat en återgång till 30 maj. I år frågade sena Hawaii sen Daniel Inouye, en veteran från andra världskriget och medaljen av honorärmottagaren Kongressen för att ändra det tillbaka, till ingen nytta.

Det låter folk som Resh, Gold Star-mamman, sprida budskapet.

Inbjuden att prata med gymnasieelever i Allentown, Pennsylvania, sade hon att hon berättade för dem: ‘Vad är den sanna meningen med Memorial Day? Fråga någon Gold Star-familj och de ska berätta vad det betyder. Det handlar inte om Går Man Ner I Vikt picknickerna. Det handlar om de män och kvinnor som har gett sitt liv för landet.

‘Varje dag är Memorial Day för oss.’

ArtiklarI 45 nordliga banor som ska stängas i helgenLady Hornets hoops coachTipellafie Johnson retiresCouple Går Man Ner I Vikt hittades död i hytt Tisdagen identifierasDurham körs bort med distrikts advokat s raceNichols ut som SHSU kvinnor s basketboll huvudtränareNew HISD superintendent tittar mot distriktets framtida OUTDOORS: East Texas Fishing Rapport för 8 mars 20189 Nya Waverly-pojkar, tjejer utvalda till alla distrikts basketlag Det finns så mycket som sker runt Huntsville i detta premiärval i SpringWalker County

About the author

Moncler Jackor administrator